Θεσσαλονίκη: 49 συλλήψεις μετά την αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: 49 συλλήψεις μετά την αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν και οι 49 προσαγωγές που έγιναν στη Θεσσαλονίκη μετά την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή θετικών Επιστημών του ΑΠΘ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (16.3.2024).

Σύμφωνα με το thestival.gr, το Σάββατο κατά την επιχείρηση της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη μέσα στους χώρους του ΑΠΘ συνελήφθησαν εν τέλει 49 άτομα, ηλικίας 19 έως 30 ετών.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής εφόδου στην Σχολή, οι αστυνομικοί εντόπισαν, μεταξύ άλλων, κοντάρια, πυρσούς, τροχούς κοπής σίδερου, αντιασφυξιογόνες μάσκες κ.α.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε μετά από πληροφορίες ότι άγνωστοι προσπάθησαν να προκαλέσουν φθορές στην υπό ανέγερση βιβλιοθήκη, στον χώρο της πρώην κατάληψης του Βιολογικού.

Συγκεκριμένα, κάποιοι επιχείρησαν να αφαιρέσουν λαμαρίνες από τη βιβλιοθήκη. Στη συνέχεια τα άτομα προσπάθησαν να κρυφτούν μέσα στη ΣΘΕ και η αστυνομία προχώρησε σε επέμβαση μέσα στη σχολή για να τους εντοπίσει.

Μέσα στη σχολή υπήρχαν και αλλά άτομα, καθώς η ΣΘΕ τελεί υπό κατάληψη.

Δημογλίδου: Αν χρειαστεί θα γίνει ξανά επέμβαση της ΕΛΑΣ

Μιλώντας στην τηλεόραση του Open, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, σημείωσε πως και οι 49 κατηγορούνται για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.

Όπως είπε η κ. Δημογλίδου εντοπίστηκε και ο τροχός με τον οποίο προσπάθησαν να κόψουν τις λαμαρίνες.

Υπογραμμίζεται πως και οι 49 συλληφθέντες από το ΑΠΘ, αλλά και οι τρεις συλληφθέντες από την επιχείρηση στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα.

Η κ. Δημογλίδου τόνισε πως τόσο ο χώρος της υπό ανέγερση βιβλιοθήκης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όσο και η Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου είναι υπό επιτήρηση «και αν χρειαστεί θα γίνει ξανά επέμβαση της ΕΛΑΣ».

πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα