Σάρωσε η κακοκαιρία Πιερία και Τρίκαλα: Εγκλωβίστηκαν κάτοικοι – Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια

Σάρωσε η κακοκαιρία Πιερία και Τρίκαλα: Εγκλωβίστηκαν κάτοικοι – Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η χθεσινή νεροποντή σε Τρίκαλα και Πιερία. Στον δήμο Δίου - Ολύμπου η πυροσβεστική αναγκάστηκε να προχωρήσει σε τέσσερις απεγκλωβισμούς γυναικών προκειμένου να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο. Στα Τρίκαλα χρειάστηκαν μόλις λίγα λεπτά για αν μετατραπούν οι δρόμοι της πόλης σε ποτάμια ενώ σημειώθηκε και χαλαζόπτωση.
Δρόμοι έκλεισαν, γειτονιές μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Νερά μπήκαν μέσα στις αυλές, μέχρι τις εισόδους και τα υπόγεια των σπιτιών.

Το κύμα κακοκαιρίας εξπρές χτύπησε χωριά και οικισμούς της Πιερίας.

Οι κάτοικοι στην Κονταριώτισσα από το πρωί μετρούν τις πληγές τους.

Τον τρόμο έζησαν χθες το βράδυ μια μητέρα μαζί με τις κόρες της. Η κακοκαιρία τις βρήκε στον δρόμο, όταν επέστρεφαν από την Κατερίνη, το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και εγκλωβίστηκαν μέσα σε αυτό για 1,5 ώρα.

Αρκετές οι περιπτώσεις που χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής. οκτώ τουλάχιστον άτομα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου παγιδεύτηκαν στα νερά και κινδύνευσαν μέχρι να απεγκλωβιστούν.

Τρία χωριά του δήμου έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές στις υποδομές.

Λόγω μηδαμινής ορατότητας. Οδηγοί αναγκάστηκαν να σταματήσουν τα αυτοκίνητα

Επαρχιακοί δρόμοι στην Καισαρεία Πιερίας πλημμύρισαν, ελάφια έτρεχαν να βρουν σημείο για να προφυλαχθούν.

Αυτοψία σε υποδομές, στις πλημμυρισμένες περιοχές της Πιερίας, μετά και τη χθεσινή έντονη βροχόπτωση διενεργούν από νωρίς το πρωί επιτροπές ελέγχου για να καταγράψουν βλάβες και υλικές ζημιές

Η κακοκαιρία χτύπησε και τα Τρίκαλα. Λίγα λεπτά έντονης βροχόπτωσης ήταν αρκετά για να μετατραπούν οι δρόμοι της πόλης σε ποτάμια, ενώ κατά διαστήματα έπεσε και χαλάζι.

Σφοδρές καταιγίδες σημειώθηκαν και στην Αττική κατά τη διάρκεια της νύχτας με αρκετούς δρόμους της πρωτεύουσας να μετατρέπονται για λίγα λεπτά σε ποτάμια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα