Τέμπη: Αδιανόητο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη – Γυμνασιάρχης έσκισε λίστα μαθητών με τα ονόματα των 57 θυμάτων

Τέμπη: Αδιανόητο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη – Γυμνασιάρχης έσκισε λίστα μαθητών με τα ονόματα των 57 θυμάτων

Ένα χρόνο μετά την εθνική τραγωδία των Τεμπών, κι ενώ όλη η Ελλάδα θρηνεί ακόμη για τον άδικο χαμό των 57 ανθρώπων, ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε σε σχολείο της Καλαμαριάς.

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς, γυμνασιάρχης έσκισε λίστα τα ονόματα των θυμάτων.

Οι μαθητές συναντήθηκαν με τον διευθυντή του σχολείου ώστε να πραγματοποιήσουν μία δράση στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας.

Τα παιδιά ήθελαν να λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις και να φτιάξουν ένα πανό με τα ονόματα των ανθρώπων που χάθηκαν.

Ο γυμνασιάρχης ήταν εξ αρχής αρνητικός με την κίνηση αυτή.

Ανήμερα της 28ης Φεβρουαρίου, λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι, ο διευθυντής του σχολείου είπε στους μαθητές πως όσοι θέλουν να κάνουν μάθημα να εισέλθουν στις τάξεις τους και οι υπόλοιποι να αποχωρήσουν.

«Όσοι είναι να κάνουν μάθημα να μπουν μέσα. Οι άλλοι τραβάτε σπίτια σας», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά στα παιδιά.

Όταν οι μαθητές ανάρτησαν στα κάγκελα του σχολείου τη λίστα με τα ονόματα των 57 θυμάτων ο γυμνασιάρχης κατέβηκε στο προαύλιο και έσκισε τη λίστα.

Οι μαθητές αντέδρασαν και εκείνος κάλεσε την αστυνομία, αναφέροντας πως προκαλούσαν προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου.

Στα «κάγκελα» οι γονείς

«Προσπαθούσε να δημιουργήσει μία απειλητική κατάσταση απέναντι στους μαθητές, που πήραν μία απόφαση συλλογική. Τα παιδιά ήθελαν να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και να έχουν ένα πανό με τα ονόματα των παιδιών που χάθηκαν», σημείωσε μιλώντας στο MEGA o Θανάσης Κοκονάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως τόνισε, ο γυμνασιάρχης δεν ενήργησε αυτοβούλως. «Έχει προϊσταμένους, έχει διευθυντή εκπαίδευσης, έχει περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, έχει το υπουργείο Παιδείας», πρόσθεσε ο κ. Κοκονάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και άλλες καταγγελίες από τους γονείς των μαθητών σε βάρος του γυμνασιάρχη.

Πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα