Τι ισχύει με κλειστά σχολεία σήμερα Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου λόγω της απεργίας

Τι ισχύει με κλειστά σχολεία σήμερα Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου λόγω της απεργίας

Στη μεγάλη απεργία σήμερα ένα χρόνο από την τραγωδία των Τεμπών, συμμετέχουν και οι δάσκαλοι και οι εκπαιδευτικοί δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα συμμετέχουν η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) και η Ομοσπονδία ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ). Αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα, μπορεί να έχουμε κλειστά σχολεία.

Ωστόσο, για αυτό θα πρέπει να ενημερωθείτε από τη διοίκηση του σχολείου, καθώς μπορεί να μην συμμετέχει στην απεργία το σύνολο των εκπαιδευτικών ενός σχολείου.

Στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, αν κάποιος καθηγητής του σχολείου συμμετέχει στην απεργία οι μαθητές θα έχουν «κενό» εκείνη την ώρα, αλλά θα πάνε κανονικά στο σχολείο.

Για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, ο διευθυντής του σχολείου θα ενημερώσει τους γονείς για το ποιοι δάσκαλοι συμμετέχουν.

 Υπενθυμίζεται πως σήμερα τραβούν χειρόφρενο Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ, τρένα και Προαστιακός λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των μεταφορών συμμετέχουν με απεργιακές κινητοποιήσεις στην 24ωρη απεργία «ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία των Τεμπών, ζητώντας την πλήρη διαλεύκανση των αιτιών».Στο κέντρο της Αθήνας είναι προγραμματισμένες για σήμερα δύο συγκεντρώσεις. Της ΑΔΕΔΥ στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος και του ΠΑΜΕ στις 10.30 στα Προπύλαια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα