Τέμπη: Σάλος από τις συστάσεις Mητροπολίτη προς τους συγγενείς των θυμάτων να μην μιλάνε για δικαιοσύνη

Τέμπη: Σάλος από τις συστάσεις Mητροπολίτη προς τους συγγενείς των θυμάτων να μην μιλάνε για δικαιοσύνη

Αλγεινή εντύπωση και κατακραυγή άνευ προηγουμένου έχουν προκαλέσει οι αδιανόητης σύλληψης, θρασύτητας και αναλγησίας νουθεσίες που έκανε ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος προς τους συγγενείς θυμάτων στην τραγωδία των Τεμπών να σιωπήσουν.

 Την ώρα που όλο και περισσότεροι γονείς κυρίως, αλλά και άλλοι συγγενείς αδικοχαμένων ανθρώπων, εκλιπαρούν σχεδόν να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη και να δοθούν απαντήσεις για το ασύλληπτο έγκλημα, ο μητροπολίτης συμπεριφέρθηκε ως αυτόκλητος υπερασπιστής όσων δέχονται κριτική αυτό τον καιρό για καθυστερήσεις στις σχετικές διαδικασίες.

Κατά το τρισάγιο που τέλεσε στο χώρο της τραγωδίας ο Ιερώνυμος ξέφυγε κατά πολύ των ορίων του ρόλου του και παρέμβηκε ουσιαστικά στην υπόθεση, «μαλώνοντας» σχεδόν τους συγγενείς γιατί κάνουν δηλώσεις! Μη αντιλαμβανόμενος μάλλον τι συμβαίνει ή ακόμα χειρότερα… έχοντας αντιληφθεί τι μπορεί να συμβαίνει, προσπάθησε να υπαγορεύσει στους ανθρώπους που έχασαν δικούς τους στην τραγωδία, πώς θα πενθήσουν!

Αποτέλεσμα αυτής της αφόρητης ελαφρότητας και βαρύτατης προσβολής συμπεριφοράς, είναι η γενικευμένη αποδοκιμασία, ακόμα και με ακραίους χαρακτηρισμούς, προς το πρόσωπό του στο διαδίκτυο.

“Πραγματικά, για το τέλος η πιο ταιριαστή σφραγίδα στην πιο σιχαμερή αλυσίδα συγκάλυψης όλων των εποχών. Μακάρι να υπάρχει κοσμική δικαιοσύνη” σχολίασε ένας χρήστης. Γι ανα συμπληρώσει ένας άλλος:  

“Πήγε εκεί ο εκπρόσωπος του θεού επί της γης για να μας διδάξει τη διαφορά μεταξύ πολιτικής και μικροπολιτικής; Για να μαλώσει και ο ίδιος τους γονείς που ουρλιάζουν για τη φρίκη και την αδικία; Ουαί τοις Φαρισαίοις!”

Επιμένουν οι συγγενείς

Την ώρα που ο μητροπολίτης Λάρισας έδινε… μαθήματα σιωπής, η πρόεδρος του συλλόγου συγγενών θυμάτων, Μαρία Καρυστιανού διαμήνυε ότι θα τραβήξει μέχρι τέλους το θέμα για να υπάρξει δικαιοσύνη, σημειώνοντας ότι «ένα χρόνο μετά είμαστε στο ίδιο σημείο».

Ενώ η μητέρα της αδικοχαμένης Ιφιγένειας αναρωτιόταν «πώς είναι δυνατόν τέτοιο έγκλημα να μην είναι αρκετό να αποτρέψει έναν Καραμανλή να συνεχίσει τον πολιτικό του βίο;».

«Δεν μπορώ να πω στο παιδί μου κάτι πάνω σε αυτό που του συνέβη. Πιστεύαμε σε ένα κράτος, σε δικαιοσύνης αλλά σε αυτήν τη δικαιοσύνη και στο κράτος η ζωή του παιδιού μου δεν κοστίζει τίποτα. Τι μπορώ να του πω; Πείτε μου;», ανέφερε η μητέρα της, δηλώνοντας πως θέλει δικαιοσύνη και καμία συγκάλυψη από την Πολιτεία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα