Ορεινή Κορινθία: Τα παιδιά μας δεν πηγαίνουν σχολείο - λένε οι αυτοαποκαλούμενοι Παλαιοχριστιανοί

Ορεινή Κορινθία: Τα παιδιά μας δεν πηγαίνουν σχολείο -  λένε οι αυτοαποκαλούμενοι Παλαιοχριστιανοί

Στην εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου μίλησε το ζευγάρι και μία φιλοξενούμενη γυναίκα από την Άρτα, που διαμένουν σε λαγούμι μήκους 30 μέτρων στην Ορεινή Κορινθία, περιγράφοντας τις… πρωτόγονες συνθήκες υπό τις οποίες έχουν επιλέξει να ζουν. Τα παιδιά τους δεν πηγαίνουν σχολείο, ενώ χρησιμοποιούν μόνο βότανα και όχι φάρμακα. 

H Σεβαστή Καλαϊτζιδάκη, μητέρα της οικογένειας, είπε: «Εγώ είμαι έγκυος τώρα στο 5ο παιδί. Όλα μαζί τα παιδάκια της οικογένειας είναι 6 – 7. Δεν είναι όλα δικά μου, είναι κι από άλλες οικογένειες και τα μεγαλώνουμε με τους μαμάδες τους».

Περιγράφοντας τους χώρους του σπιτιού η κα Καλαϊτζιδάκη ανέφερε ότι υπάρχει ένα αυτοσχέδιο τζάκι – που είναι φτιαγμένο από λάσπη και ξερά χόρτα – ένα πατάρι κι ένα σαλόνι, όπου εκεί περνούν τα μέλη του κοινόβιου τις περισσότερες τους ώρες.

Όπως ξεκαθάρισε η ίδια: «Δεν μένω σε σπηλιά, μένω σε δεντρόσπιτο, καθώς είναι φτιαγμένο από κορμούς, λάσπη και χόρτα».

Ερωτηθείσα πώς οδηγήθηκε να μένει εκεί εξήγησε: «Ψάχναμε χρόνια να μείνουμε μακριά από την φασαρία της πόλης. Ο χώρος είναι ιδιωτικός και περιφραγμένος. Μαζί μας μένουν κι άλλες οικογένειες, είμαστε κοινότητα. Στο σύνολο είμαστε περίπου 10 άτομα».

Στην συνέχεια μίλησε στην εκπομπή ο Μάνος Καλαϊτζιδάκης, σύζυγός της Σεβαστής, όπου ανέφερε ότι η τα παιδιά της οικογένειας δεν πηγαίνουν στο σχολείο καθώς δεν υπάρχει μέσο να καλύψει την χιλιομετρική απόσταση από εκεί που μένουν.

Φιλοξενούμενη της οικογένειας είναι και μία γυναίκα από την Άρτα η οποία μίλησε στην κάμερα: «Φύγαμε από την αστική κοινωνία και πήγαμε να κάνουμε ένα δικό μας τρόπο ζωής. Εγώ προσωπικά είμαι έγκυος 5 μηνών και ήρθα εδώ για να βοηθήσω την κατάσταση που ήταν πολύ άσχημη λόγω των αστυνομικών που ήρθαν. Στις κοινότητες τέτοιου τύπου υπάρχει συνεργασία, βοηθάμε η μία την άλλη».

Πηγή: newsit.gr

 
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα