Εξετάζουν αν οι ΟΥΚάδες ανατίναξαν τον αγωγό της Αίγινας - Οι σχέσεις του Πυρήνα με την Greek Mafia

Εξετάζουν αν οι ΟΥΚάδες ανατίναξαν τον αγωγό της Αίγινας - Οι σχέσεις του Πυρήνα με την Greek Mafia

Ηαποτροπή «χτυπήματος» ή «χτυπημάτων» που ενδέχεται να ετοίμαζαν οι συλληφθέντες, ήταν ο στόχος των αστυνομικών του «Εκβιαστών» της Ασφάλειας. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν ένα πρώην ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», έναν πορτιέρη σε κλαμπ της Αθήνας και δύο μέλη των ΟΥΚ. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πειραιά όπου και κατέθεσαν. Τα δύο μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού παραπέμπονται στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου, ο ένας με κακούργημα για τα εκρηκτικά και ο άλλος για πλημμεληματική πράξη παράβασης του νόμου περί όπλων.

Το πρώην ηγετικό μέλος των «Πυρήνων», λόγω αναρμοδιότητας της εισαγγελίας Πειραιά επέστρεψε στην Αθήνα για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων ενώ σε βάρος του πορτιέρη, ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν ετοιμαζόταν κάποια επίθεση. 

Έρευνα για ανατίναξη του αγωγού ΕΥΔΑΠ

Μία πρόσφατη δολιοφθορά, η ανατίναξη του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ που μεταφέρει νερό από την Σαλαμίνα στην Αίγινα σε βάθος 48 μέτρων, έχει τραβήξει ιδιαίτερα το «βλέμμα» των Αρχών.

Εξετάζεται η πιθανότητα εμπλοκής των ΟΥΚάδων που συνελήφθησαν, αφού και την τεχνογνωσία είχαν για το κάνουν και τα μέσα, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Στην παρούσα φάση όμως ειδικά για αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν αποδείξεις και τελεί υπό έρευνα.

Ενδεχομένως, η εξέταση των συλληφθέντων και η ανάλυση των ψηφιακών πειστηρίων και των τηλεφώνων τους, που συνεχίζεται, να δώσει περισσότερες απαντήσεις στις Αρχές για τους πιθανούς στόχους τους.

Οι σχέσεις με την Greek Mafia 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων» είχε αναπτύξει πολύ καλές σχέσεις με μαφιόζους στην φυλακή του Κορυδαλλού και φέρεται να πέρασε σε δραστηριότητες του οργανωμένου εγκλήματος μετά την αποφυλάκιση του.

Με τον δολοφονημένο Βασίλη Ρουμπέτη, είχε πολύ στενές σχέσεις και ήταν συνεργάτες αφού είχαν από κοινού ανοίξει πρατήρια καυσίμων, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Επίσης, από την έρευνα είχε προκύψει πως ο επονομαζόμενος «Ράμπο» μετά την δολοφονία του Σκαφτούρου στα Δερβενοχώρια και τις εμπρηστικές επιθέσεις σε επιχειρήσεις συμφερόντων της Greek Mafia από την αντίπαλη εγκληματική οργάνωση των ομογενών, είχε βάλει βόμβες στους αντιπάλους τους στον Ασπρόπυργο και στην Θεσσαλονίκη ως αντίποινα.

Όταν δολοφονήθηκε ο «Ράμπο» στον Κορυδαλλό, το ηγετικό μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς φοβήθηκε πως θα ήταν ο επόμενος και επί τέσσερις μήνες κρυβόταν στην Θεσσαλία, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Ακόμη και όταν επέστρεψε στα Κάτω Πατήσια, ήταν προσεκτικός στις κινήσεις του και δεν θεωρείται τυχαίο άλλωστε ότι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του μεταξύ άλλων και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Το προφίλ των κομάντο της ΟΥΚ

Ο ένας «ΟΥΚας» είχε απασχολήσει στο παρελθόν για τροχαίο με εγκατάλειψη, ο άλλος για διατάξεις σχετικά με την αθλητική νομοθεσία και για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ο δίδυμος αδελφός του για επικίνδυνη σωματική βλάβη και βιασμό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. 

Τα εκρηκτικά ΤΝΤ που βρέθηκαν στην κατοχή των «ΟΥΚάδων» πηγές του Πολεμικού Ναυτικού διαβεβαιώνουν ότι δεν εκλάπησαν και δεν προέρχονται από δικές τους εγκαταστάσεις. Οι κατηγορούμενοι είχαν τοποθετηθεί σε διοικητικές θέσεις και όχι σε επιχειρησιακές ομάδες.

Πηγή: reader.gr

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα