Απαγόρευση συναθροίσεων το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα για τα Ίμια

Απαγόρευση συναθροίσεων το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα για τα Ίμια

Απαγορεύτηκε, με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, η πραγματοποίηση κάθε υπαίθριας δημόσιας συνάθροισης σε συγκεκριμένα σημεία στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τα καλέσματα της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια.

Ειδικότερα, η εντολή για απαγόρευση κάθε δημόσιας συνάθροισης δόθηκε από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου μέχρι τις 06:00 το πρωί της Κυριακής, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους: Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου – Ριζάρη – Λεωφ. Βασ. Σοφίας – Βασιλέως Γεωργίου Α’ – Πλατεία Συντάγματος – Όθωνος – Λεωφ. Βασ. Αμαλίας – Λεωφ. Βασ. Όλγας.

Όπως ειπώθηκε, η απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων έχει να κάνει με τα καλέσματα ακροδεξιών οργανώσεων, μεταξύ άλλων και της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, για τα Ίμια καθώς και τα καλέσματα για αντιδιαδηλώσεις από αντιφασιστικές οργανώσεις.

Ίμια: Η εντολή της ΕΛΑΣ

«Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση κάθε υπαίθριας δημόσιας συνάθροισης, από ώρα 06:00’ της 3-2-2024 έως 06:00’ της 4-2-2024 στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους: Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου – Ριζάρη – Λεωφ. Βασ. Σοφίας – Βασιλέως Γεωργίου Α’ – Πλατεία Συντάγματος – Όθωνος – Λεωφ. Βασ. Αμαλίας – Λεωφ. Βασ. Όλγας.

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών αδικημάτων και απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην εν λόγω περιοχή, ενόψει της πραγματοποίησης εξαγγελθεισών συναθροίσεων».

Πηγή: reader.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα