ΕΛ.ΑΣ: Συνέλαβαν τους εκτελεστές για τα «συμβόλαια» Σκαφτούρου, Ρουμπέτη και Μαυρόπουλου

ΕΛ.ΑΣ: Συνέλαβαν τους εκτελεστές για τα «συμβόλαια» Σκαφτούρου, Ρουμπέτη και Μαυρόπουλου

Σε συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου - του «θείου Τζο» της Greek Mafia, όπως και για την εκτέλεση του Βασίλη Ρουμπέτη. Οι πληροφορίες του iEidiseis αναφέρουν ότι έχει γίνει και μία τρίτη σύλληψη, που αφορά στην εκτέλεση ακόμα ενός συμβολαίου θανάτου.

 Η ΕΛΑΣ προχώρησε στις συλλήψεις των επιχειρησιακών μελών, τους εκτελεστές των συμβολαίων θανάτου της Greek Mafia. Φέρονται να σχετίζονται με σκληρά κυκλώματα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Επί του παρόντος οι συλλήψεις είναι δύο, αλλά έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται και άλλοι. Ανάμεσα στα άτομα που ταυτοποιήθηκαν είναι έγκλειστοι και εκτελεστές που διέφυγαν στο εξωτερι

Η δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου
Ο 55χρονος Γιάννης Σκαφτούρος είχε δολοφονηθεί τον Απρίλιο του 2022 με 15 σφαίρες. Τότε, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες. Σταμάτησαν κοντά στο σπίτι και δύο, που φορούσαν κράνη, μπήκαν στην αυλή του σπιτιού, όπου βρισκόταν ο Σκαφτούρος μαζί με περίπου 10 συγγενείς και φίλους και στη συνέχεια πυροβόλησαν πολλές φορές με καλάσνικοφ.

Από την επίθεση που έγινε στις 25 Απριλίου του 2022 τραυματίστηκαν δύο συγγενείς του, μεταξύ των οποίων και η μικρή του κόρη.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος θεωρείται ότι ήταν ένα από τα βασικά στελέχη της «Greek Mafia». Ήταν γνωστός με το παρατσούκλι «Θείος Τζο» και υπήρξε το δεξί χέρι του Βασίλη Στεφανάκου ο οποίος δολοφονήθηκε το 2018.

 
Υπήρξε επίσης συνεργάτης του Παναγιώτη Βλαστού και είχε κατηγορηθεί για απαγωγές με γνωστότερη αυτή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Το «βιογραφικό» του πλαισιώνουν συμβόλαια θανάτου αλλά και εκβιασμοί.

Η δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη
Η δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2023 στον Κορυδαλλό. Οι δράστες που επέβαιναν σε μαύρο τζιπ πυροβόλησαν και σκότωσαν τον πρώτο άνδρα μέσα στο όχημα που επέβαινε, μάρκας Mercedes. Στη συνέχεια το δεύτερο θύμα το οποίο επέβαινε σε άλλο όχημα, μάρκας Smart, επιχείρησε να διαφύγει και κρύφτηκε σε υπόγειο πολυκατοικίας. Ωστόσο, οι δράστες τον εντόπισαν και τον εκτέλεσαν στο σημείο.

Σε βίντεο που είχε δει το φως της δημοσιότητας από υλικό που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας που ήταν τοποθετημένη στο γκαράζ του σπιτιού του θύματος φαίνονταν οι εκτελεστές, μέσα σε ένα λεπτό να εκτελούν την αποστολή τους.

Όπως φαίνεται λοιπόν στο βίντεο ο 30χρονος βγήκε από το όχημα να ανασηκώσει την γκαραζόπορτα και εκείνη την ώρα εμφανίστηκε ένας άγνωστος άνδρας, που φαίνεται να μη φοράει κουκούλα ή κράνος και άρχισε να τον πυροβολεί με Καλάσνικοφ.

 
Τότε ο 30χρονος άρχισε να τρέχει να μπει στο σπίτι του και ο δολοφόνος συνέχισε να τον πυροβολεί. Παράλληλα, ο δεύτερος δράστης, που είναι πιο εύσωμος, ο οποίος επίσης δεν φορούσε μάσκα ή κράνος, εμφανίζεται στο βίντεο, και άνοιξε πυρ κατά του 35χρονου οδηγού του τζιπ.

Αμέσως μετά, ο πρώτος δράστης γύρισε προς τα πίσω και, ανοίγοντας την πόρτα του συνοδηγού, άρχισε και αυτός να πυροβολεί τον οδηγό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα