Νέος Κόσμος: «Γάζωσαν» με 97 σφαίρες 44χρονο – Σκηνές μαφιόζικης ταινίας

Νέος Κόσμος: «Γάζωσαν» με 97 σφαίρες 44χρονο – Σκηνές μαφιόζικης ταινίας

Σκηνές μαφιόζικης ταινίας εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στον Νέο Κόσμο με αγνώστους να γαζώνουν με περισσότερες από 90 σφαίρες έναν 44χρονο, γνωστό άνθρωπο της νύχτας, με βαρύ ποινικό παρελθόν.

Το χρονικό
Όλα έγιναν λίγο πριν τις 02.00 το πρωί. Οι δράστες με σκούρο μπλε τζιπ, όπως φαίνεται σε βίντεο ντοκουμέντο, παρακολουθούσαν σχολαστικά τον Βαγγέλη Ζαμπούνη. Γνώριζαν ότι το μαύρο τζιπ του 44χρονου ήταν θωρακισμένο κι έτσι περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία.

Ο Ζαμπούνης επιστρέφει από το βενζινάδικο ιδιοκτησίας του και ανοίγει την πόρτα για να μπει στο τζιπ του που βρίσκεται παρκαρισμένο επί της Φραντζή, στη γωνία με την Ηλία Ηλιού.

Το αυτοκίνητο των εκτελεστών φτάνει στο σημείο και σταματά μπροστά από το όχημα του 44χρονου. Τρεις βαριά οπλισμένοι άνδρες με καλάσνικοφ πλησιάζουν και τον γαζώνουν με τουλάχιστον 97 σφαίρες.

Μάλιστα, οι γεμιστήρες είναι δεμένοι με μονωτική ταινία, κάτι που δείχνει πως θέλουν να μειώσουν τον χρόνο που θα χρειαστεί για να τους αλλάξουν.

Εκείνος ξεψυχά ακαριαία στη θέση του οδηγού.

Εξαφανίστηκαν
Οι σφαίρες πέφτουν «βροχή». Στην περιοχή επικρατεί πανικός. Ένας πεζός τρέχει έντρομος στο πεζοδρόμιο για να κρυφτεί.

Οι επαγγελματίες δολοφόνοι, ψύχραιμοι, τα έχουν σχεδιάσει όλα. Αμέσως μετά την εκτέλεση του 44χρονου, μπαίνουν στο σκούρο μπλε τζιπ και, όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο, απομακρύνονται με ταχύτητα.

Φτάνουν στη λεωφόρο Αθηνών και στο Δαφνί εγκαταλείπουν το όχημα και του βάζουν φωτιά. Όπως διαπιστώθηκε, είχαν βάλει πλάστες πινακίδες.

Το προφίλ του θύματος
Αν και μόλις 44 ετών, ο Βαγγέλης Ζαμπούνης είχε απασχολήσει την Ασφάλεια για πολλές υποθέσεις. Το όνομά του ήταν στη δικογραφία για την Greek Mafia, ενώ είχε εμπλακεί σε εκβιασμούς, ξυλοδαρμούς και άλλα αδικήματα.

Για τους έμπειρους αξιωματικούς της αστυνομίας ήταν πλέον το νούμερο ένα στον κόσμο της νύχτας τα τελευταία χρόνια.

Η αποτυχημένη απόπειρα εκτέλεσης
Τον χειμώνα του 2018, ο Ζαμπούνης είχε πέσει ξανά θύμα ενέδρας έξω από τα γραφεία πετρελαϊκής εταιρίας στον Πειραιά. Τότε είχε καταφέρει να γλιτώσει. Είχε σταθεί τυχερός επειδή το καλάσνικοφ των δραστών είχε πάθει εμπλοκή και γλίτωσε έχοντας τραύματα σε χέρια και πόδια.

Το όχημα του 44χρονου έφερε θωράκιση, όμως όχι τέτοια ώστε να σταματήσει των καταιγισμό των πυρών.

Οι δράστες φαίνεται πως το ήξεραν. Στόχευσαν μαζικά και κατάφεραν το σκοπό τους. Να σκοτώσουν το άτομο που ένιωθε ότι ήταν άτρωτος και ότι κάνεις δε θα τολμούσε να τον πλησιάσει.

Τα ευρήματα στο ΙΧ του θύματος
Στο αυτοκίνητο του θύματος οι Αρχές βρήκαν όπλα.

Συγκεκριμένα, στο τσαντάκι του 44χρονου βρέθηκε το πιστόλι του, ένα Glock των 9 χιλιοστών, ενώ στο πορτ μπαγκάζ είχε και ο ίδιος ένα καλάσνικοφ με γεμιστήρες και άγνωστο αριθμό φυσιγγίων.

Πολύ σημαντικό θεωρείται πως οι Αρχές βρήκαν το κινητό του τηλέφωνο, την ώρα που κάνουν «φύλλο και φτερό» τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας ώστε να εντοπίσουν τους δράστες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτός που βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία θα φανεί από το επόμενο χτύπημα, καθώς εκτιμάται πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και άλλες δολοφονίες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα