Ημαθία: Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στη βρεφοκτόνο – Με κάταγμα κρανίου το μωράκι

Ημαθία: Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στη βρεφοκτόνο – Με κάταγμα κρανίου το μωράκι

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ασκήθηκε κατά της 37χρονης που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου το 6 μηνών βρέφος της στην Ημαθία.

 Η μητέρα οδηγήθηκε το μεσημέρι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βέροιας. Κατά τη μεταγωγή της στο Δικαστικό Μέγαρο φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για την Παρασκευή και παραμένει υπό κράτηση.

 Ενώπιον της εισαγγελική αρχής, η κατηγορούμενη φέρεται να είπε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το βρέφος κι ότι όλα συνέβησαν στην προσπάθειά της να το ταΐσει.

Σημειώνεται ότι η 37χρονη πάσχει από επιλόχειο κατάθλιψη και άλλα ψυχολογικά προβλήματα. Διά του συνηγόρου της αναμένεται να υποβάλει αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

 Η ιατροδικαστική έκθεση
Κάταγμα κρανίου και πολλαπλές θλαστικές κακώσεις τόσο στο πρόσωπο όσο και στην ατομική κοιλότητα «έδειξε» η ιατροδικαστική έρευνα στο 6 μηνών βρέφος από το Μακροχώρι Ημαθίας.

 Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροψίας – νεκροτομής που διενεργήθηκε νωρίτερα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, ο θάνατος προήλθε συνδυαστικά από τις κακώσεις κεφαλής και τα θλαστικά τραύματα. Κατά πληροφορίες, εκτός από τα χέρια η κατηγορούμενη φαίνεται ότι χτυπούσε το βρέφος ακόμα και με το μπιμπερό στο στόμα.

 Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στους γονείς της, οι οποίοι άνοιξαν την πόρτα και είδαν βαριά τραυματισμένο το βρέφος και τις εγγονές τους να ουρλιάζουν, ότι δεν το σκότωσε αυτή αλλά κάποια «αόρατη» δύναμη.

Η οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια των δύο ανήλικων κοριτσιών της, ηλικίας 6 και 7 ετών, τα οποία ειδοποίησαν τους παππούδες για το τραγικό περιστατικό.

 Το βρέφος έφερε σοβαρά τραύματα και δεν είχε σφυγμό και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, δεν τα κατάφερε και κατέληξε.

 Κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας έσπευσε στο σημείο και συνέλαβε τη μητέρα για ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό, η βρεφοκτόνος είναι επικουρική συμβασιούχος νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης και ήταν σε άδεια λοχείας για τη γέννηση του μωρού, το οποίο και δολοφόνησε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα