Σεπόλια: Ένταση στη δίκη για τον βιασμό της 12χρονης – Η παράκληση της αδερφής της 12χρονης

Kεκλεισμενων των θυρών, για λόγους προστασίας της ανήλικης, θα διεξαχθεί η δίκη για τη σεξουαλική κακοποίηση της12χρονης από τα Σεπόλια.
Αμέσως μόλις το δικαστήριο συγκροτήθηκε σε σώμα, υπεβλήθη από την υποστήριξη της κατηγορίας της 12χρονης το αίτημα για διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών, συναίνεσαν όλοι και το δικαστήριο το έκανε δεκτό.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η δίκη θα γίνει χωρίς ακροατήριο παρά μόνο με την παρουσία των κατηγορουμένων, των δικηγόρων τους και των μαρτύρων που θα εξετάζονται σε κάθε συνεδρίαση.

Η μητέρα προσπάθησε να λιντσάρει τον Μίχο
Μέσα σε κλίμα έντασης, με συνθήματα κατά των κατηγορουμένων, έγινε νωρίτερα το πρωί η μεταγωγή τους κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδίκαση της υπόθεσης με θύμα τη 12χρονη.

Είχε προηγηθεί η μεταγωγή της μητέρας της ανήλικης, επίσης κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, η οποία μόλις αντίκρισε τον βασικό κατηγορούμενο, Ηλία Μίχο, του επιτέθηκε με φωνές και κατάρες, επιχειρώντας να κινηθεί απειλητικά εναντίον του για όσα έκανε στο παιδί της, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τη μεταφέρουν εκτός της δικαστικής αίθουσας.

Την ίδια στιγμή, έξω από το ακροατήριο συγκεντρώθηκαν δεκάδες άτομα, μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης της 12χρονης, οι οποίοι κατά τη μεταγωγή των κρατουμένων φώναζαν συνθήματα εναντίον τους. Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους βρίσκονταν και δύο βουλευτές της Νέας Αριστεράς, ο Νάσος Ηλιόπουλος και η Θεανώ Φωτίου.

Η δίκη ξεκίνησε στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας που μετά βίας χωράει κατηγορουμένους και δικηγόρους, ενώ από την επόμενη δικάσιμο που αναμένεται να είναι μεθαύριο, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, θα μεταφερθεί, όπως έχει ήδη αποφασιστεί, σε μεγαλύτερη αίθουσα στο Εφετείο της Αθήνας, η οποία πληροί τις προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της δίκης.

Η παράκληση της αδερφής της 12χρονης
Εν τω μεταξύ, η αδερφή της ανήλικης από τα Σεπόλια βγήκε από τη δικαστική αίθουσα και ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν από το δικαστήριο, για να διεξαχθεί η δίκη.

Εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένη, αφού ευχαρίστησε τους αλληλέγγυους για τη συμπαράστασή τους, τους παρακάλεσε να σταματήσουν να φωνάζουν συνθήματα και να απομακρυνθούν από τον χώρο, διότι όπως ανέφερε, διαφορετικά δε θα εκκινήσει η δίκη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα