Φθιώτιδα: Μήνυμα 112 για Πετρίλια και Σοφιάδα - «Απομακρυνθείτε λόγω πλημμυρικών φαινομένων» - Στο «κόκκινο» ο Σπερχειός

Φθιώτιδα: Μήνυμα 112 για Πετρίλια και Σοφιάδα - «Απομακρυνθείτε λόγω πλημμυρικών φαινομένων» - Στο «κόκκινο» ο Σπερχειός

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Σοφιάδα και Πετρίλια στη Φθιώτιδα προκειμένου να απομακρυνθούν προς Νέο Μοναστήρι λόγω των πλημμυρικών φαινομένων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Elias.

“Ενεργοποίηση 112. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Πετρίλια και Σοφιάδα απομακρυνθείτε προς Νέο_Μοναστήρι λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών“, αναφέρει το μήνυμα που εστάλη.

Δείτε το μήνυμα:

Παράλληλα, οι Αρχές προχωρούν σε προληπτική εκκένωση τριών χωριών στα Φάρσαλα. Πρόκειται για το Μεγάλο και Μικρό Ευύδριο, την Υπέρια και τον οικισμό Πυργάκια.

Στο «κόκκινο» ο Σπερχειός Ποταμός
Στο «κόκκινο» έχει φτάσει η αγωνία καθώς συνεχίζεται η βροχόπτωση με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση. Τα αναχώματα στον ποταμό Σπερχειό βρίσκονται πλέον σε οριακό σημείο.

Οι προσπάθειες από την πλευρά της Περιφέρειας Στερεάς συνεχίζονται για σημειακή ενίσχυση των αναχωμάτων. Η ένταση των βροχοπτώσεων, είναι ιδιαίτερα μεγάλη και εξίσου μεγάλες είναι και οι αμφιβολίες για την αντοχή στα αναχώματα του ποταμού.

 Ήδη το ποτάμι, έχει ξεφύγει από τα αναχώματα, λίγο μετά το χωριό Κόμμα, σε σημείο όμως που δεν προκαλεί πλημμύρα στο χωριό. Όλοι οι αρμόδιοι ελπίζουν ότι αυτό θα λειτουργήσει ως ανακούφιση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν λίγο, συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας προσπάθησαν να απομακρύνουν από το χωριό 4 ηλικιωμένα άτομα και να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο χωρίς να το πετύχουν, αφού δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους παρά μόνο όταν δουν να τους κυκλώνουν τα νερά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα