Κακοκαιρία Elias: Μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο - Κλειστά τα σχολεία Πέμπτη και Παρασκευή

Κακοκαιρία Elias: Μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο - Κλειστά τα σχολεία Πέμπτη και Παρασκευή

Μήνυμα του 112 ήχησε στα κινητά των κατοίκων του Βόλου για απαγόρευση κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή, μετά από εντολή της ΕΛ.ΑΣ.. Πρόκειται για το συνολικά τρίτο μήνυμα που έχει σταλεί σήμερα (27/9) στη Θεσσαλία.

Κλειστά τα σχολεία στον Βόλο την Πέμπτη και την Παρασκευή
Πλημμυρικά φαινόμενα πλέον και πάλι στον Βόλο και τα προάστιά του από την σφοδρή καταιγίδα που πλήττει την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας .

Ήδη έχει διακοπεί η κίνηση και στον δρόμο Μηλίνας-Τρικερίου στο Νότιο Πήλιο όπως και στην ευρύτερη περιοχή της παρακάρλιας περιοχής από το Ριζόμυλο προς τα Κανάλια, ενώ μέσα στην πόλη του Βόλου έχει ανέβει και πάλι επικίνδυνα η στάθμη στον χείμαρρο Κραυσίδωνα, ενώ πλημμυρισμένες είναι οι περιοχές Παλαιό Λιμεναρχείο, η Παπαδιαμάντη στο κέντρο από το Δημαρχείο μέχρι και τον κόμβο Αθηνών, η 2ας Νοεμβρίου και ο Αγιος Παντελεήμονας, ενώ άμεσος κίνδυνος υπάρχει και στο Νέο Δέλτα και το ίδρυμα ‘Ασπρες Πεταλούδες όπου απειλεί ο χείμαρρος Ξηριάς.

Στον παραλιακό δρόμο Βόλου-Αγριάς διακόπτεται περιοδικά η κυκλοφορία στις στροφές της Γορίτσας όπου έπεσαν βράχια και πέτρες από το βουνό, ενώ στα Λεχώνια και τα Πλατανίδια η κατάσταση είναι εξίσου δύσκολη από τις τεράστιες ποσότητες νερού που κατεβαίνουν από το Πήλιο .

Με απόφαση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου ανακοινώθηκε ότι αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας λόγω των σοβαρών προβλήμάτων προβλημάτων από τη νέα κακοκαιρία.

Εγκλωβισμένοι πέντε οδηγοί στην Αγριά - Καταστροφές σε Διμήνι, Σέσκλο, Νότιο Πήλιο

Εγκλωβισμένα βρίσκονται πέντε αυτοκίνητα με τους οδηγούς τους στην Αγριά, όπου ο δρόμος έχει κοπεί και είναι απροσπέλαστος. Οι οδηγοί δεν μπορούν να επιστρέψουν στον Βόλο, ούτε να κατευθυνθούν προς τον νότιο κλάδο του Πηλίου καθώς δεν υπάρχει καμία πρόσβαση από τις πλημμύρες. Μαζί με τους οδηγούς εγκλωβισμένοι είναι και οι υπάλληλοι σε παρακείμενο σούπερ μάρκετ.

Σέσκλο και Διμήνι έχουν αποκλειστεί και έχει γίνει υπερχείλιση του Σεσκλιώτη. Στο Νότιο Πήλιο έχουν πλημμυρίσει και «βυθίζονται» για μια ακόμη φορά στα νερά, Μηλίνα, Χόρτο, Πλατανιάς και όλοι οι παραλιακοί οικισμοί.

Κακοκαιρία Elias: Νωρίτερα είχαν σταλεί δύο μηνύματα από το 112 για τη Λάρισα
«Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων», αναφέρει το μήνυμα του 112 που ήχησε στα κινητά των κατοίκων, λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας Elias.

Νωρίτερα είχαν σταλεί δύο μηνύματα από το 112 για τη Λάρισα. Το ένα ήταν προειδοποιητικό για τις περιοχές Αρμένι και Σωτήριο, λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας, ενώ το δεύτερο εστάλη πάλι για την περιοχή Σωτήριο, αυτή τη φορά για την εκκένωσή της προς Λάρισα.

Τώρα, απαγορεύτηκε και η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, λόγω του «σφυροκοπήματος» της κακοκαιρίας Elias στην περιοχή.

Βόλος: Πλημμυρίζουν ξανά δρόμοι της πόλης- Κλείνουν δρόμοι προς το Πήλιο

Νωρίτερα με  απόφαση της Αστυνομίας έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία οχημάτων στον δρόμο Μηλίνας- Τρικερίου στο Ν. Πήλιο, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων ενώ έχει πλημμυρίσει ο κόμβος της Αγρίας στα Αστέρια.

 Η κακοκαιρία αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ενώ προειδοποιούν για ισχυρή καταιγίδα στις 9 το βράδυ.

Η κατάσταση είναι και πάλι εξαιρετικά δύσκολη, με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής να έχει λάβει από το πρωί έως στις 6 το απόγευμα 168 κλήσεις στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκ των οποίων οι 125 ήταν από την Εύβοια και οι περισσότερες αφορούσαν άντληση υδάτων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο που εκδόθηκε από την ΕΜΥ, το σύστημα κακοκαιρίας θα εξακολουθήσει να επηρεάζει πολλές περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλάζι και πολλούς κεραυνούς.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα