Παρέμβαση ΟΣΥ, ΟΑΣΑ & Σταϊκούρα για το μισαναπηρικό επεισόδιο με οδηγό λεωφορείου

Παρέμβαση ΟΣΥ, ΟΑΣΑ & Σταϊκούρα για το μισαναπηρικό επεισόδιο με οδηγό λεωφορείου

Σάλος έχει προκληθεί μετά την προσβλητική συμπεριφορά οδηγού λεωφορείου απέναντι σε επιβάτη με αναπηρία. ΟΑΣΑ και ΟΣΥ, με κοινή τους ανακοίνωση, καταδικάζουν το μισαναπηρικό επεισόδιο και σημειώνουν ότι ο οδηγός θα περάσει από πειθαρχικό έλεγχο.

«Οι διοικήσεις των ΟΑΣΑ και ΟΣΥ λαμβάνοντας γνώση για περιστατικό απρεπούς και καταδικαστέας συμπεριφοράς οδηγού σε επιβάτη με αναπηρικό αμαξίδιο, έδωσαν εντολή για τις προβλεπόμενες ενέργειες σχετικά με τον πειθαρχικό έλεγχο του εμπλεκόμενου οδηγού», τονίζεται σε ανακοίνωση μετά την καταγγελία.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι «ενεργοποιήθηκαν ήδη οι διαδικασίες για τον εντοπισμό του εν λόγω υπαλλήλου, προκειμένου να κληθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Προσβλητικές συμπεριφορές όπως αυτή, όχι μόνο δεν συνάδουν με τις αρχές του ομίλου Αστικών Συγκοινωνιών (η ΟΣΥ διαθέτει μόνιμη Υπηρεσία εξυπηρέτησης πολιτών με αναπηρία, ενώ αναπτύσσει συγκεκριμένο σχέδιο εξυπηρέτησης όλων των επιβατών που έχουν κινητικά προβλήματα), αλλά είναι καταδικαστέες και θα έχουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις».

Τι συνέβη

Ο επιβάτης με αναπηρία θέλησε να επιβιβαστεί σε λεωφορείο, ωστόσο η ράμπα δε λειτουργούσε. «Δεν έχεις βοηθό ρε; Άσε θα σε βοηθήσω εγώ», του είπε ο οδηγός του λεωφορείου στην ερώτησή του για τη ράμπα.

Στη συνέχεια ο επιβάτης του απαντάει «όχι, βγαίνω μόνος μου έξω» και τότε ο οδηγός του λεωφορείου ακούγεται, ανάμεσα σε άλλα, να του λέει: «Γιατί; Γιατί πας έξω; Να μην βγαίνεις αφού δεν μπορείς. Το κράτος σού πληρώνει βοηθό. Όλα στην τσέπη…».

Παρέμβαση Σταϊκούρα

Ανάρτηση για το περιστατικό έκανε και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Χθες έλαβε χώρα ένα λυπηρό συμβάν κατά την προσπάθεια επιβίβασης ενός συμπολίτη μας ΑμεΑ σε λεωφορείο των Συγκοινωνιών Αθηνών. Ενημερωθήκαμε άμεσα και τη Δευτέρα θα υποδεχθούμε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τον Χρήστο για να συζητήσουμε μαζί του τα θέματα προσβασιμότητας στις δημόσιες συγκοινωνίες που έχουν τεθεί, εξαρχής, στις προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, ενώ ήδη έχουν δρομολογηθεί και σχετικές ενέργειες», αναφέρει ο υπουργός.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα