ΑΣΕΠ: Με τρεις προκηρύξεις οι 800 προσλήψεις στη Δικαστική Αστυνομία

ΑΣΕΠ: Με τρεις προκηρύξεις οι 800 προσλήψεις στη Δικαστική Αστυνομία

Με τρεις διαφορετικές προκηρύξεις ΑΣΕΠ θα προκύψουν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του proson.gr, οι 800 μόνιμες προσλήψεις στο νεοσύστατο Σώμα της Δικαστικής Αστυνομίας. Το Σώμα της Δικαστικής Αστυνομίας θα περιέχει δύο διαφορετικά, μεταξύ τους, τμήματα: Το πολιτικό και το ένστολο.

Το ένστολο τμήμα της Δικαστικής Αστυνομίας θα στελεχωθεί από μόνιμα τοποθετημένα στα κατά τόπους δικαστήρια ένστολα και ένοπλα στελέχη, στα βασικά καθήκοντα των οποίων θα είναι η φύλαξη των δικαστικών μεγάρων και των δικαστικών αιθουσών καθώς και η εκτέλεση ποινικών αποφάσεων και επιδόσεων δικογράφων.
Το πολιτικό - επιστημονικό προσωπικό θα παρέχει τις εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις τους σε κρίσιμους τομείς και σε ζητήματα επί εκκρεμών δικών, επικουρώντας ουσιαστικά τους δικαστές και τους εισαγγελείς στο έργο τους.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, που δημοσίευσε πρώτο το proson.gr, οι 800 προσλήψεις κατανέμονται ανά Τμήμα ως εξής:

Στο ένστολο τμήμα ιδρύονται 630 οργανικές θέσεις, οι οποίες θα υπάγονται στην Υπηρεσία αστυνομικού τομέα και θα καλυφθούν από προσωπικό των κλάδων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ

Στο πολιτικό - επιστημονικό τμήμα ιδρύονται 170 οργανικές θέσεις , οι οποίες θα υπάγονται στην Υπηρεσία πολιτικού τομέα και θα καλυφθούν από προσωπικό των κλάδων ΠΕ και ΤΕ
Οι τρεις προκηρύξεις
 

Σύμφωνα με τα αποκλειστικά ρεπορτάζ του proson.gr, οι 800 θέσεις στην Δικαστική Αστυνομία θα καλυφθούν μέσω τριών διαφορετικών προκηρύξεων ΑΣΕΠ, που έχουν ως εξής:

Το πολιτικό προσωπικό του κλάδου ΠΕ θα προσληφθεί από τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού. Οι θέσεις αυτές θα υπάρχουν στην μεγάλη προκήρυξη που ετοιμάζει το ΑΣΕΠ για όλους τους ΠΕ και αναμένεται να εκδοθεί περί τα μέσα Οκτωβρίου.
Το πολιτικό προσωπικό του κλάδου ΤΕ θα προσληφθεί επίσης από τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού. Οι θέσεις αυτές θα υπάρχουν στην δεύτερη μεγάλη προκήρυξη που ετοιμάζει το ΑΣΕΠ για όλους τους ΤΕ και αναμένεται να αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο μέχρι και αύριο, Παρασκευή.
Το ένστολο προσωπικό, όλων των κλάδων, θα προσληφθεί με ξεχωριστή, ενιαία προκήρυξη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα