Απεργία, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, σε Μετρό, Ηλεκτρικό, λεωφορεία – Οι τελικές αποφάσεις

Απεργία, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, σε Μετρό, Ηλεκτρικό, λεωφορεία – Οι τελικές αποφάσεις

Ένα μπάχαλο προκλήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης σχετικά με τη λειτουργία του Μετρό και των άλλων μέσων μεταφοράς την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας, με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις από τα σωματεία και τους εργαζομένους.

Εδώ και μέρες οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία είχαν ανακοινώσει πως θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας το πρωί και το βράδυ της Πέμπτης, ωστόσο, κρίθηκε παράνομη, με τα λεωφορεία να βγαίνουν στους δρόμους της Αθήνας.

Τα τρόλεϊ παραμένουν στα ακινητοποιημένα, μιας και η απόφαση για το αν είναι νόμιμη ή μη η απεργία που κήρυξαν θα κριθεί σε λίγες ώρες. Οπότε υπάρχει το ενδεχόμενο να επιστρέψουν σε λίγες ώρες στον δρόμο.

Ηλεκτρικός και Μετρό θα έχουν 24ωρη απεργία και το Τραμ θα κινείται μέχρι τις 13.30 και έπειτα οι συρμοί θα αποσυρθούν

Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη
Νόμιμη κρίθηκε και η απεργία στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης. Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ στην αυριανή απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ).

Οι στάσεις εργασίας στα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Κανονικά θα κυκλοφορήσουν τα ειδικά διασκευασμένα οχήματα εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες. Επιπλέον, κανονικά θα κυκλοφορήσουν και τα λεωφορεία της νυχτερινής γραμμής Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Ακυρώσεις δρομολογίων και τροποποιήσεις στον Προαστιακό
Ματαιώσεις και τροποποιήσεις σε δρομολόγια του Προαστιακού Αθηνών και Πάτρας θα υπάρξουν, την Πέμπτη (21/09), λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας – ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας – και της συμμετοχής των σωματείων εργαζομένων σε αυτή με τρίωρη στάση εργασίας [από τις 21:00 έως τα μεσάνυχτα].

Η απόφαση για τα ΤΑΞΙ - Τι ανακοίνωσε ο ΣΑΤΑ
Κανονικά φαίνεται πως θα κυκλοφορούν την Πέμπτη 21/9 τα ΤΑΞΙ ημέρα κατά την οποία τα ΜΜΜ θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις συμμετέχοντας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Το ΣΑΤΑ στο Facebook εξέφρασε τη στήριξη στις κινητοποιήσεις αναφέροντας: «Το ΣΑΤΑ στηρίζει την αυριανή απεργία των εργαζομένων

Την αντίθεσή του στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο δηλώνει το ΣΑΤΑ και στηρίζει την αυριανή απεργία που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας.

Στο νομοσχέδιο προβλέπονται μεταξύ άλλων: εξαήμερη εργασία, απασχόληση σε πολλούς εργοδότες, μέχρι και 13 συνεχόμενες ώρες εργασίας, επιβολή προστίμου μέχρι και 5.000 ευρώ στους απεργούς που παρεμποδίζουν από την εργασία τους, άλλους εργαζόμενους.

Η απεργιακή συγκέντρωση ορίστηκε στις 10.30 π.μ στο Σύνταγμα και η προσυγκέντρωση στην Ομόνοια στις 09.45 π.μ.».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα