Απεργία στα ΜΜΜ: Αλαλούμ με την απεργία στο μετρό. Πώς θα κινηθούν λεωφορεία, ηλεκτρικός και τραμ

Απεργία στα ΜΜΜ: Αλαλούμ με την απεργία στο μετρό. Πώς θα κινηθούν λεωφορεία, ηλεκτρικός και τραμ

Αλαλούμ επικρατεί σχετικά με τη συμμετοχή των εργαζομένων στα ΜΜΜ στην απεργία της Πέμπτης (21/9), με τις διοικήσεις να απαντούν με την καθιερωμένη τακτική των προσφυγών και τα δεδομένα να αλλάζουν συνεχώς.

Δεν θα λειτουργήσουν οι Γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό, λόγω απεργιακών κινητοποιησεων σωματείων εργαζομένων την Πέμπτη (21/9), μετά από νεότερη ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ. 

Στο μεταξύ, αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο ΟΑΣΑ εξέδωσε νέα ανακοίνωση, όπου έκανε γνωστό ότι η 24ωρη απεργία του κρίθηκε παράνομη:

«Μετά τη δικαστική απόφαση που κρίνει τη στάση εργασίας που είχαμε αποφασίσει για την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου ως παράνομη ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ την εν λόγω στάση εργασίας και ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η 24ωρη απεργία του Ε.Κ.Α για την ίδια ημέρα είναι νόμιμη και όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει. 
Νωρίτερα, ο ΟΑΣΑ είχε ενημερώσει ότι τα λεωφορεία θα κινούνταν μεταξύ 9:00 - 21:00 λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας (5.00 π.μ.) ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00).

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία ζητούν: απόσυρση του εργασιακού νομοσχεδίου, ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών, αναγνώριση προϋπηρεσίας νεοπροσλαμβανόμενων, προσλήψεις προσωπικού - ανανέωση στόλου.

Επιπλέον, με στάσεις εργασίας αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ) και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη.


Κανονικά θα κυκλοφορήσουν τα ειδικά διασκευασμένα οχήματα εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες. Επιπλέον, κανονικά θα κυκλοφορήσουν και τα λεωφορεία της νυχτερινής γραμμής Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο Νυχτερινό.


Ματαιώσεις και τροποποιήσεις σε δρομολόγια του Προαστιακού Αθηνών και Πάτρας θα υπάρξουν λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας και της συμμετοχής των σωματείων εργαζομένων σε αυτή με 3ωρη στάση εργασίας (από ώρα 21:00 έως 00:00).
Κανονικά αναμένεται να κινούνται τα Λεωφορεία στις γραμμές οι οποίες έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ.


Στάση εργασίας στο τραμ
Με στάση εργασίας θα συμμετάσχουν στην απεργία της Πέμπτης (21/09) οι εργαζόμενοι στο Τραμ.

Με στάση εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 13:30 θα συμμετάσχει στην Πανεργατική Παναθηναϊκή Απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του το Σωματείο: «Ως μέλη του Ε.Κ.Α και μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου, αποφασίσαμε την συμμετοχή μας, με στάση εργασίας από τις 13:30 έως την λήξη της βάρδιας, στην Πανεργατική Παναθηναϊκή Απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου».

Στα τρόλεϊ, η αντίστοιχη υπόθεση εκδικάζεται αύριο, άρα το πρωί η κυκλοφορία στην πρωτεύουσα θα ξεκινήσει χωρίς τρόλεϊ. Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι έχουν προκηρύξει στάση εργασίας και είναι προγραμματισμένο να κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00.

Κανονικά οι πτήσεις
Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε και η απεργία της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ), που είχαν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Στο Πρωτοδικείο Αθηνών είχαν προσφύγει κατά της απεργίας η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το υπουργείο Μεταφορών.

Με βάση αυτή την απόφαση, την Πέμπτη οι πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια θα πραγματοποιηθούν κανoνικά.

Τροποποιήσεις δρομολογίων στον Προαστιακό
Ματαιώσεις και τροποποιήσεις σε δρομολόγια του Προαστιακού Αθηνών και Πάτρας ανακοίνωσε η Hellenic Train, λόγω της 24ωρης απεργίας.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, η συμμετοχή στην απεργία των σωματείων εργαζομένων στον Προαστιακό, τα οποία έχουν προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας, θα επιφέρει αλλαγές στο πρόγραμμα των δρομολογίων κατά το χρονικό διάστημα από 21:00 έως 00:00.

«Θα επανέλθουμε με νεότερη ενημέρωση για τα δρομολόγια που επηρεάζονται» επισημαίνεται.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα