Βlue Horizon: Αποκάλυψη μάρτυρα -"Εσπρωχνε τον Αντώνη φωνάζοντας φύγε ρε, μετά είπε στον ασύρματο φεύγουμε"

Βlue Horizon: Αποκάλυψη μάρτυρα -"Εσπρωχνε τον Αντώνη φωνάζοντας φύγε ρε, μετά είπε στον ασύρματο φεύγουμε"

Συγκλονίζουν τα όσα κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας για τον πνιγμό του 36χρονου Αντώνη στο Blue Horizon στο λιμάνι του Πειραιά. Όπως ανέφερε στο Mega, ο επιβάτης του πλοίου το μοιραίο εκείνο βράδυ, είδε τον ύπαρχο (σ.σ. τον αναφέρει ως "εύσωμο άντρα" και "αξιωματικό") να σπρώχνει τρεις φορές τον Αντώνη και να τον ρίχνει στη θάλασσα, ενώ με το θύμα στο νερό, ανέφερε στον ασύρματο "φεύγουμε-φεύγουμε".

Συγκριμένα ο αυτόπτης μάρτυρας αποκαλύπτει: "Γύρω στις 21:00 ενώ βρισκόμουν έξω στο κατάστρωμα, είδα κάποιους από το πλήρωμα, έναν αξιωματικό και έναν με καφέ ρούχα, να προσπαθούν να βγάλουν κάποιον από το πλοίο. Μετά αυτός προσπάθησε να ξαναμπεί ενώ το πλοίο άρχισε να απομακρύνεται. Ο αξιωματικός του πλοίου με τα λευκά ρούχα έσπρωχνε τον άνθρωπο προς τα πίσω ενώ το πλοίο άρχισε να απομακρύνεται", ανέφερε αρχικά.

Blue Horizon: «Είναι ράκος – Eίμαστε όλοι συγκλονισμένοι» λέει η σύζυγος του υπάρχου

 "Κάποια στιγμή άκουσα τον άλλο του πληρώματος, με τα καφέ ρούχα, να λέει στον αξιωματικό "άστον" ενώ, εκείνος είπε "έξω- έξω". Αφού έπεσε ο άνθρωπος στη θάλασσα, ο αξιωματικός φώναξε στο φορητό VHF που κρατούσε "φεύγουμε- φεύγουμε’"", συμπλήρωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Blue Horizon: «Πνιγόταν και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα» λέει ο καβοδέτης - Λύτρας: «Πήγαν να κουκουλώσουν το θέμα»

Στη συνέχεια, ο επιβάτης του πλοίου ανέφερε πως με το που ξεκίνησε το πλοίο σιγά- σιγά να φεύγει και ενώ ο καταπέλτης ήταν κατεβασμένος, ο άνδρας πάτησε τα πόδια του επάνω ώστε να μπει στο πλοίο.

"Τότε ο εύσωμος άντρας του πληρώματος τον έσπρωξε και βρέθηκε ξανά στη στεριά όρθιος. Έκανε και δεύτερη προσπάθεια καθώς ήδη το πλοίο απομακρυνόταν από τη στεριά και ο ίδιος άντρας τον έσπρωχνε φωνάζοντας ”φύγε ρε”. Έκανε και τρίτη προσπάθεια να μπει στο πλοίο και αφού σπρώχτηκε ξανά από τον εύσωμο άντρα του πληρώματος τον είδα να πέφτει στη θάλασσα όρθιος. Δεν είδα καμία προσπάθεια σωτηρίας και μάλιστα άκουσα που είπανε ”έλα πάμε”".

Blue Horizon -Ύπαρχος για 36χρονο Αντώνη: «Δεν τον ακούμπησα - Έπεσε μόνος στη θάλασσα»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα