Blue Horizon -Ύπαρχος για 36χρονο Αντώνη: «Δεν τον ακούμπησα - Έπεσε μόνος στη θάλασσα»

Blue Horizon -Ύπαρχος για 36χρονο Αντώνη: «Δεν τον ακούμπησα - Έπεσε μόνος στη θάλασσα»

Ραγδαίες εξελίξεις για το έγκλημα στον Πειραιά - Οι απολογίες των τεσσάρων κατηγορουμένων του Blue Horizon

Ο κατηγορούμενος ύπαρχος προσπαθεί να διαψεύδει το βίντεο ντοκουμέντο. Να πείσει ότι δεν σπρώχνει τον άτυχο Αντώνη, όπως δείχνουν οι εικόνες, αλλά του κλείνει το δρόμο στο νύχι του καταπέλτη. Επιμένει ότι ο 36χρονος έπεσε στη θάλασσα μόνος του.

Οι άλλοι 3 συνάδελφοί του που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες του ρίχνουν την ευθύνη εξολοκλήρου, δηλώνουν αθώοι κai υποστηρίζουν ότι ακολούθησαν τα πρωτόκολλα, με έναν άνθρωπο να καταλήγει στη θάλασσα και να πνίγεται μπροστά τους αβοήθητος.

Μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους, ο καπετάνιος και ο ύπαρχος του Blue Horizon πήραν τον δρόμο για τη φυλακή, ενώ οι άλλοι 2 κατηγορούμενοι περιμένουν την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, μετά τη διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Η διαδικασία κράτησε 20 ώρες, με τον κατηγορούμενο ύπαρχο που είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών να αναφέρει ότι ο αδικοχαμένος Αντώνης δε βρέθηκε στη θάλασσα από δικό του σπρώξιμο.

Αμέσως μετά ο ίδιος, όπως φαίνεται και στο βίντεο, ανεβαίνει στον καταπέλτη και με τον ασύρματο στα χέρια βλέπει τον άτυχο νεαρό να πνίγεται στα νερά του μεγάλου λιμανιού της χώρας.

«Την τρίτη φορά που προσπάθησε να ανέβει δεν τον ακούμπησα. Πάτησε στο νύχι του καταπέλτη. Έχασε την ισορροπία του κι αυτός κι εγώ. Εκείνος έπεσε. Κι εγώ κινδύνεψα να πέσω δύο φορές. Την πρώτη φορά φοβήθηκα, την δεύτερη ήθελα να πέσω να βοηθήσω αλλά είχε ήδη απομακρυνθεί το πλοίο. Μόλις έπεσε στο νερό, φωνάζω κατευθείαν ‘’κάπτεν…άνθρωπος στη θάλασσα’’. Αυτό προκύπτει από το μαύρο κουτί και το ημερολόγιο του πλοίου. Γύρισα αμέσως μπρος τα πίσω για να πάρω σωστικό μέσο αλλά ο άνθρωπος είχε ήδη πνιγεί από την περιδίνηση», ανέφερε ο ύπαρχος.

Είναι σκηνές που βλέπουν δεκάδες ακόμα επιβάτες από τα καταστρώματα του πλοίου που απομακρύνεται, με τον ύπαρχο να βρίσκεται πάντα στον καταπέλτη χωρίς να κάνει το παραμικρό για να βοηθήσει. Δεν μπήκαν στη διαδικασία να ρίξουν έστω ένα σωσίβιο, κάτι που βέβαια δεν θα απέτρεπε την τραγική κατάληξη με τον θάνατο του Αντώνη.

Ο καπετάνιος του Blue Horizon βλέπει τις εικόνες σε απευθείας μετάδοση από αυτά τα μόνιτορ. Παίρνει εικόνα από 2 κάμερες και όπως επιμένει από την πρώτη στιγμή έκανε αυτά που ορίζουν οι κανονισμοί.

Οι διάλογοι ανάμεσα στα μέλη του πληρώματος είναι αποκαλυπτικοί για τη συμπεριφορά και τη στάση των κατηγορούμενων με τον κυνισμό του υπάρχου να προκαλεί αίσθηση.

«Του λέω, βγες έξω, βγες έξω δεν έχεις εισιτήριο, πάει να βγει έξω βγαίνει έξω ξαναμπαίνει μέσα και έπεσε στη θάλασσα», λέει με αδιανόητη ψυχρότητα. Και συμπληρώνει: «Είναι ανάποδα, μπρούμυτα, επιπλέει. Ναι, ναι. Πρέπει να έχει σκοτωθεί», είπε ο ύπαρχος.

Λίγα λεπτά αργότερα και ενώ ο Αντώνης έχει πνιγεί μπροστά του, ο ύπαρχος αναφέρει ότι ο άτυχος νεαρός είναι πολύ πιθανό να μην τα έχει καταφέρει.

Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, ο υποπλοίαρχος και ο ναύκληρος βρίσκονται σε κατοίκον περιορισμό και περιμένουν την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για το εάν θα προφυλακιστούν.

Το έγκλημα στο λιμάνι του Πειραιά παραμένει διαρκώς ψηλά στην επικαιρότητα με τις εξελίξεις και σε πολιτικό επίπεδο να είναι ραγδαίες, την ώρα που οι στενοί συγγενείς του Αντώνη ζητούν την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι ευθύνονται για το χαμό του δικού τους ανθρώπου.

Τι ισχυρίζεται ο ύπαρχος
Μιλώντας στο Live News ο δικηγόρος του ύπαρχου, Χαράλαμπος Σύψας, τόνισε πως «ο ίδιος διατείνεται ότι στις δύο αρχικές φορές που προσπαθεί να εισέλθει στον καταπέλτη, είναι δεδομένο ότι τον απωθεί. Η πρώτη φορά είναι σχετικά λιγότερο βίαιη από τη δεύτερη φορά. Την τρίτη φορά, διατείνεται ο ύπαρχος, πραγματικά έχει τα χέρια παρατεταμένα, επιδιώκει επαφή μαζί του για να τον διώξει έξω, όμως δεν έχει αντιληφθεί το καράβι ξεκινά», σημείωσε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο ύπαρχος γύρισε την πλάτη του για να βρει σχοινί ή σωσίβιο για να τραβήξει τον άτυχο 36χρονο στο πλοίο. Ακόμη, ισχυρίστηκε ότι ο Αντώνης προσπάθησε να επιβιβαστεί στο πλοίο δύο φορές χωρίς να δείξει το εισιτήριό του εκείνη τη στιγμή.

«Μπορεί να ήταν σε ηλεκτρονική μορφή, μπορεί να ήταν σε έγγραφο», είπε, τονίζοντας πως ο ύπαρχος δεν γνώριζε τον Αντώνη.

megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα