Blue Horizon: Τι δείχνει η έρευνα για τις ευθύνες του Λιμενικού - Νέα στοιχεία στο φως

Blue Horizon: Τι δείχνει η έρευνα για τις ευθύνες του Λιμενικού - Νέα στοιχεία στο φως

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών από την πλευρά του Λιμενικού στο θλιβερό περιστατικό που συγκλόνισε το πανελλήνιο, με θύμα τον 36χρονο Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. έχουν βάλει στο μικροσκόπιο το καθηκοντολόγιο των λιμενικών, το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του πλοίου Blue Horizon και του λιμένα αλλά και τις καταθέσεις των εμπλεκομένων, προκειμένου να ρίξουν φως σε όλα όσα έγιναν (ή δεν έγιναν) το μοιραίο βράδυ.

Δύο είναι τα βασικά ερωτήματα που ζητούν απάντηση: Ήταν παρών κάποιος λιμενικός κατά τον απόπλου του πλοίου και εάν όχι γιατί δεν ήταν; Μετά την πτώση του Αντώνη στη θάλασσα έπραξαν ότι προβλέπεται;

Στο πρώτο ερώτημα, οι κάμερες αποκαλύπτουν ότι δεν υπήρχε λιμενικός στο σημείο, συνεπώς η έρευνα επικεντρώνεται στο γιατί δεν ήταν παρών ως όφειλε. Από την πλευρά του Λιμενικού, έχει αναφερθεί ότι υπήρχε εκείνη την ώρα κάποιο επεισόδιο με Ρομά στο λιμάνι του Πειραιά και ότι ο λιμενικός ήταν απασχολημένος με αυτό (καθώς μέσα στις αρμοδιότητές του είναι και η εξασφάλιση της ευταξίας στο λιμάνι). Οι «αδιάφθοροι» της Αστυνομίας θα επιδιώξουν να εξετάσουν νέο υλικό από κάμερες ασφαλείας του λιμανιού για να διαπιστώσουν εάν πράγματι υπήρχε την επίμαχη ώρα επεισόδιο με Ρομά.

Καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν, πάντως, ότι στο λιμάνι του Πειραιά υπήρχε -όπως προβλέπεται- περίπολος του Λιμενικού. Κλήθηκε αυτή η περίπολος να επιληφθεί, εάν πράγματι υπήρξε τέτοιο επεισόδιο; Και αυτό είναι ένα από τα βασικά αντικείμενα της έρευνας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχε περίπολος του Λιμενικού σε υπηρεσία εκείνη την ώρα.

Επίσης, στο μικροσκόπιο των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. μπαίνουν και οι ανώτεροι ιεραρχικά του λιμενικού που θα έπρεπε να είναι παρών κατά τον απόπλου του πλοίου, για του κατά πόσο του έδωσαν τις σωστές κατευθύνσεις. Αρμόδιες πηγές σημειώνουν, πάντως, ότι οι διαβιβάσεις μεταξύ του λιμενικού που είχε βάρδια και των ανωτέρων του δεν καταγράφονται και έτσι δεν θα αποτελέσουν προανακριτικό υλικό.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την ποινική έρευνα για τυχόν ευθύνες λιμενικών, σε εξέλιξη βρίσκεται και πειθαρχική έρευνα (ΕΔΕ) που διατάχθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας. Στο πλαίσιο αυτής έχουν «καρατομηθεί» ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά και ο διοικητής του Α’ Λιμενικού Τμήματος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα