Κλειστά όλα τα σχολεία σε Καρδίτσα, Τρίκαλα, Μαγνησία, Λάρισα και Σποράδες

Κλειστά όλα τα σχολεία σε Καρδίτσα, Τρίκαλα, Μαγνησία, Λάρισα και Σποράδες

Την απόφασή του να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε ολόκληρη την περιφέρεια της Θεσσαλίας ανακοίνωσε, ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός. Η απόφαση αφορά όλους τους δήμους, δηλαδή Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας, Λάρισας και Σποράδων.

Όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας «λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή της Θεσσαλίας λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας, ανακοινώνεται με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ότι τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023».

Τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν οι καταγραφές για τις ζημιές στα κτίρια, στις αίθουσες, στα αναλώσιμα υλικά και βέβαια στα βιβλία προκειμένου να παραγγελθούν από τον ΔΙΟΦΑΝΤΟ νέα πακέτα για τα σχολεία στα οποία καταστράφηκαν από το νερό και τις λάσπες.

Σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει και το υπουργείο Παιδείας για ζητήματα που θα ανακύψουν και θα αφορούν στους μαθητές, στις απουσίες, στην ψυχολογική υποστήριξη τους, στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, στην αναπλήρωση των μαθημάτων κ.α.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην περιοχή της Θεσσαλίας δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν ακόμη ούτε και οι εκπαιδευτικοί λόγω των γνωστών προβλημάτων πρόσβασης αφού οι δρόμοι έχουν καταρρεύσει και πάρα πολλά χωριά όπως στο Πήλιο είναι εντελώς αποκλεισμένα.

Σε σχολεία φιλοξενούνται οι απεγκλωβισμένοι

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα