Κρυφτείτε πίσω, μας βλέπουν και εκνευρίζονται. Καρατομούνται ο διοικητής του Α’ Λιμενικού και τρεις αξιωματικοί

Κρυφτείτε πίσω, μας βλέπουν και εκνευρίζονται. Καρατομούνται ο διοικητής του Α’ Λιμενικού και τρεις αξιωματικοί

Δύο στελέχη του Λιμεναρχείου Πειραιά και συγκεκριμένα ο κεντρικός λιμενάρχης και ο διοικητής του Α’ Λιμενικού Τμήματος καρατομήθηκαν για την υπόθεση της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη από μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon.
Στο πόρισμα της ΕΔΕ που παραδόθηκε στον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, παραπέμπονται σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου για τους οποίοι προκύπτουν ευθύνες.

Καρατομήθηκε ο κεντρικός Λιμενάρχης όπως επίσης και ο διοικητής του Α’ Λιμενικού τμήματος του Πειραιά. Για 4 Λιμενικούς έχει διαταχθεί ΕΔΕ και θα υπάρξουν πειθαρχικές κυρώσεις σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.

Τα ερωτήματα πληθαίνουν αναφορικά με τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη, που σήμερα οι δικοί του άνθρωποι αλλά και ολόκληρη η Κρήτη θα πουν το τελευταίο αντίο.

Στην υπόθεση θα μπουν πραγματογνώμονες οι οποίοι θα αρχίσουν να ερευνούν κάθε στιγμή από την στιγμή του απόπλου του πλοίου αλλά και μέχρι το συμβάν ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες.

Σε κάθε πλοίο σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ένας καταγραφές, όπου καταγράφονται όλα τα στοιχεία του ταξιδιού αλλά και όλες οι ασύρματες επικοινωνίες που έχει η γέφυρα με το προσωπικό του πλοίου.

Όλα αυτά χθες στις 12 το πρωί, με εντολή εισαγγελέα, το Λιμενικό πήγε να πάρει τον καταγραφέα και τον μετέφερε στην Ειδική Υπηρεσία του Λιμενικού, να γίνει ανάκτηση των δεδομένων και να αποδοθούν οι ευθύνες.

 
Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα ηχητικό ντοκουμέντο, το οποίο αποκαλύπτει τις οδηγίες που έδωσε ο καπετάνιος του Blue Horizon στο πλήρωμα του πλοίου, όταν εκείνο προσέγγισε το Ηράκλειο και ο κόσμος διαμαρτύρονταν για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη.

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News, ο καπετάνιος ζητούσε από το πλήρωμα να κρυφτεί μέσα στο πλοίο, γιατί ο κόσμος το έβλεπε και εκνευρίζονταν.

Ακολουθεί η συνομιλία που είχε με μέλος του πληρώματος:

-(Ο πλοίαρχος αναφέρεται στο όνομα αξιωματικού).

-Ακούει

-Πες στα παιδιά μου είναι στην πρύμνη δεν θέλω να φαινόσαστε. Πιο μέσα πιο διακριτικά να βλέπεις αλλά να μη φαινόσαστε από κάτω

-Εντάξει κάπταιν, θα το ξαναπώ

-Να πάνε πίσω οι ναύτες, να τραβηχτούν πίσω και αν ακούει και ο αρχικαμαρώτος, όλοι οι δικοί μας με τα άσπρα πουκάμισα να μαζευτούν μέσα

-Εντάξει κάπταιν. Κύριε Κώστα αν υπάρχει κάποιος από το ξενοδοχειακό, έξω να μπούνε μέσα τα παιδιά. Να μπούνε μέσα

-Τους έχω βάλει ήδη μέσα όλους. Τους έχω βάλει μέσα

-Όσο σας βλέπουν εκνευρίζονται αυτοί που είναι από κάτω. Πάρτε το χαμπάρι, καθίστε πίσω, μπας και φύγουνε

-Εντάξει κύριε πλοίαρχε

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα