Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα του 112 στη Λάρισα - Κίνδυνος για έντονες πλημμύρες στη Φαρκαδόνα

Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα του 112 στη Λάρισα - Κίνδυνος για έντονες πλημμύρες στη Φαρκαδόνα

Προειδοποιητικό μήνυμα 112 για εκδήλωση έντονων πλημμυρικών φαινομένων στάλθηκε στους κατοίκους στην περιοχή Φαρκαδόνα, της Λάρισας.

Νύχτα αγωνίας περιμένει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας από την κακοκαιρία Daniel καθώς ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του Πηνειού και απειλούνται περιοχές με έντονες πλημμύρες.

Πριν λίγο ήχησε προειδοποιητικό μήνυμα του 112 για εκδήλωση έντονων πλημμυρικών φαινομένων στην Φαρκαδόνα στη Λάρισα.

Ζητείται να ακολουθήσουν όλοι τις οδηγίες των αρχών.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, στο 1,5 μέτρο έχει ανέλθει η στάθμη στην κοινότητα της Φαρκαδόνας.

Παρά τις προσπάθειες κατοίκων και μηχανημάτων οι μεγάλοι όγκοι δεν κατάφεραν να συγκρατηθούν με αποτέλεσμα να πνίγει το κάτω μέρος της κοινότητας.

Προ ολίγου έγινε έκκληση από τον Αντιδήμαρχο κ. Βαγγέλη Κοσμά προς τους κατοίκους που διαμένουν κάτω από την πλατεία να συγκεντρωθούν στο Δημαρχείο για να προφυλαχθούν. Οι στιγμές που ζουν οι κάτοικοι είναι δραματικές καθώς το χωριό είναι ζωσμένο με νερά.

Λάρισα: Ανέβηκε επικίνδυνα η στάθμη του Πηνειού 

Με ανακοίνωση του ο δήμος Λαρισαίων καλεί τους πολίτες λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης ποσότητας νερού του Πηνειού ποταμού και για προληπτικούς λόγους, υπάρχει ανάγκη απομάκρυνσης όσων βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του ποταμού.

Πρόκειται για τη ζώνη που περικλείεται από την κοίτη του ποταμού έως το ανάχωμα της οδού Σάκη Καράγιωργα και από την γέφυρα της Νέας Σμύρνης έως και τον Βιολογικό καθαρισμό (περιοχή Αγίας Μαρίνας).

Ειδικότερα, καλούνται να απομακρυνθούν, το συντομότερο δυνατό, όσοι διατηρούν μονάδες με ζώα, μικρές επιχειρήσεις κλπ, όλοι όσοι βρίσκονται στην συγκεκριμένη περιοχή.

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr η στάθμη του Πηνειού στη γέφυρα πριν το Αισθητικό Άλσος της Λάρισας έχει ανέβει επικίνδυνα. Αστυνομία βρίσκεται στο σημείο έχοντας τοποθετήσει ταινία σήμανσης για την απαγόρευση πρόσβασης στο άλσος. Εκεί κατέφθασε και ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης.

 
 
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα