Καρδίτσα: Διασώσεις εγκλωβισμένων με ελικόπτερα - Σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις διάσωσης από τον στρατό

Καρδίτσα: Διασώσεις εγκλωβισμένων με ελικόπτερα - Σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις διάσωσης από τον στρατό

Ξεκίνησαν σήμερα το μεσημέρι οι εναέριες επιχειρήσεις διάσωσης ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί σε διάφορες περιοχές στην Καρδίτσα λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Η πρώτη επιχείρηση με ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής πραγματοποιήθηκε στο χωριό Αγία Τριάδα και αφορούσε μια γυναίκα που ήταν μέσα στο νερό.

Με ελικόπτερα Super Puma της Πυροσβεστικής υπηρεσίας πραγματοποιούνται απεγκλωβισμοί κατοίκων στο χωριό Αγία Τριάδα στην Καρδίτσα και στις γύρω περιοχές του Νομού ο οποίος μετράει τις πληγές του από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel».

Βίντεο από τις επιχειρήσεις διάσωσης συγκλονίζουν.

Στο πρώτο από αυτά, διασώστης κατέβηκε με το ειδικό σχοινί από το ελικόπτερο, προσέγγισε την γυναίκα, την έδεσε πάνω του και στη συνέχεια τους ανέβασαν και τους δύο στο Super Puma.

Στο δεύτερο βίντεο οι διασώστες απεγκλώβισαν με επιτυχία μια νεαρή σε ηλικία γυναίκα.

Τρίτο βίντεο δείχνει την αποβίβαση στο στάδιο Καρδίτσας των κατοίκων που απεγκλωβίστηκαν από την Αγία Τριάδα. Μετά την αποβίβαση των εγκλωβισμένων το ελικόπτερο θα επιστρέψει στο χωριό προκειμένου να συνεχίσει τις διασώσεις. 

Στις επιχειρήσεις διάσωσης από αέρος, οι οποίες ξεκίνησαν το μεσημέρι της Πέμπτης θα συνδράμουν και τέσσερα Βell της Πυροσβεστικής, ενώ αργότερα θα συμμετέχουν ένα Bell και ένα επιπλέον Super Puma των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια.

 Σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις διάσωσης από τον στρατό 

Την ίδια στιγμή ο στρατός έχει αναλάβει μεγάλο κομμάτι του απεγκλωβισμού των πολιτών στα χωριά της Καρδίτσας, οι οποίοι βιώνουν τις καταστροφικές επιπτώσεις της κακοκαιρίας.

Σε φωτογραφίες και βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ φαίνεται ότι χρησιμοποιούνται βαρέου τύπου οχήματα και φυσικά αρκετές βάρκες καθώς μόνο έτσι είναι πλέον δυνατό να προσεγγίσει κανείς την περιοχή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα