Πειραιάς: Σοκ από τη δολοφονία του 36χρονου – Δίωξη για ανθρωποκτονία στον πλοίαρχο και τα τρία μέλη του πληρώματος του πλοίου

Πειραιάς: Σοκ από τη δολοφονία του 36χρονου – Δίωξη για ανθρωποκτονία στον πλοίαρχο και τα τρία μέλη του πληρώματος του πλοίου

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν χθες στο λιμάνι του Πειραιά και στον Άγιο Νικόλαο, για τον άδικο χαμό του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη, που σπρώχτηκε στο θάνατο και αφέθηκε να πνιγεί στο λιμάνι του Πειραιά. Τέσσερα μέλη του πληρώματος οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά με κατηγορίες για ανθρωποκτονία από κοινού. Συγγνώμη ζήτησε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας από την οικογένεια του νεκρού Αντώνη, μετά τις απαράδεκτες χθεσινές δηλώσεις που σήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.
Ο καπετάνιος, ο ύπαρχος, ο λοστρόμος και ο αξιωματικός καταστρώματος του Blue Horizon πέρασαν αργά χθες το απόγευμα τις πύλες του δικαστικού Μεγάρου Πειραιά.

Στον ύπαρχο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, που είναι κακούργημα.

Αντιμέτωπος με κακούργημα είναι και ο καπετάνιος του πλοίου για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Στα δύο άλλα μέλη του πληρώματος, η ποινική δίωξη αφορά σε συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο.

Το βίντεο ντοκουμέντο που κατέγραψε τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη, παγώνει το αίμα και προκαλεί οργή.

Τα μέλη του πληρώματος τον σπρώχνουν στο θάνατο και στη συνέχεια τον εγκαταλείπουν στα παγωμένα νερά. Πνίγεται αβοήθητος την ώρα που το πλοίο ανενόχλητο συνεχίζει το ταξίδι του.

Οι επιβάτες έντρομοι…σε σοκ αρχίζουν να φωνάζουν. Ο θάνατος του Αντώνη από τον Άγιο Νικόλαο μαρτυρικός.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Πειραιά και στον Άγιο Νικόλαο στον τόπο καταγωγής του άτυχου 36χρονου πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ.

Πολίτες κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα ζητούσαν απόδοση δικαιοσύνης. Η πορεία κατέληξε στο λιμάνι, όπου παιδιά πέταξαν λευκά τριαντάφυλλα, στη μνήμη του.

Συγγνώμη από την οικογένεια του 36χρονου Αντώνη, που δολοφονήθηκε ζήτησε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μετά τις χθεσινές του σοκαριστικές δηλώσεις που προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Δεκάδες παραμένουν τα αναπάντητα εξοργιστικά ερωτήματα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ΕΔΕ από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα