Όχι στο χάραγμα και τον αντίχριστο. Οργιάζει αρνητής ψυχίατρος - «Θα έχουν το 666, τον αριθμό του θηρίου»

Όχι στο χάραγμα και τον αντίχριστο. Οργιάζει αρνητής ψυχίατρος - «Θα έχουν το 666, τον αριθμό του θηρίου»

Νέες ταυτότητες: Οργιάζει αρνητής ψυχίατρος - «Θα έχουν το 666, τον αριθμό του θηρίου»
«Όταν έρθει η εποχή του Αντίχριστου θα υπάρξει το χάραγμα στο μέτωπο και το δεξί χέρι. Τώρα είμαστε στην περίοδο του προχαράγματος», είπε αρνητής των νέων ταυτοτήτων.
 

Το πρώτο συλλαλητήριο κατά της έκδοσης των νέων ταυτοτήτων έγινε χθες, στη Θεσσαλονίκη, ενώ την προσεχή Κυριακή θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχο και στην Αθήνα.

Οι αρνητές των νέων ταυτοτήτων φαίνονται αποφασισμένοι να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω. Ένας εξ αυτών, ο Γιώργος Σύρπης, ψυχίατρος, μιλώντας στο Mega, ισχυρίστηκε ότι «οι νέες ταυτότητες θα αναγράφουν τον αριθμό 666, τον αριθμό του θηρίου, σηματοδοτώντας την έλευση του Αντίχριστου.

«Δεν είναι ταυτότητα, είναι κάρτα του πολίτη, η οποία απ’ ότι περιγράφει η ίδια η κυβέρνηση, σε αυτή την κάρτα μέσα υπάρχει μηχανική αναγνώριση των στοιχείων που μπορεί να γίνει από απόσταση. Μπορεί να περάσουν μέσα στοιχεία που ο πολίτης δεν ξέρει. Δεν τους έχουμε εμπιστοσύνη», δήλωσε.

«Θα υπάρχει μέσα στο barcode ο αριθμός 666. Είμαστε στην περίοδο του προχαράγματος. Από τη στιγμή που εμείς οι χριστιανοί ενυπόγραφα δεχόμαστε το barcode είναι σαν να αποδεχόμαστε τον Αντίχριστο», είπε χαρακτηριστικά.

Τα λεγόμενά του, ισχυρίστηκε ο κ. Σύρπης, υποστηρίζονται από την Αποκάλυψη.

«Όταν έρθει η εποχή του Αντίχριστου θα υπάρξει το χάραγμα στο μέτωπο και το δεξί χέρι. Τότε είναι η περίοδος του χαράγματος, τώρα είμαστε στην περίοδο του προχαράγματος», δήλωσε.

Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για τις νέες ταυτότητες - «Όχι στο χάραγμα και τον αντίχριστο»
Κινητοποίηση κατά της έκδοσης των νέων ταυτοτήτων, πραγματοποίησαν χθες, Κυριακή, πολίτες στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι τις χαρακτηρίζουν ως «ηλεκτρονική σκλαβιά».

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν περίπου 2.000 άτομα, που ήρθαν μάλιστα από διάφορα μέρη της Βόρειας Ελλάδας με λεωφορεία.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου μίλησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ΓΟΧ Ευθύμιος, που σημείωσε πως «λέμε όχι στο χάραγμα και τον αντίχριστο».

Οι αρνητές ιερείς που πήραν πρώτοι τον λόγο, είπαν πως οι νέες ταυτότητες είναι ένα «φακέλωμα που επανέρχεται μετά από 40 χρόνια». Και συνέχιζαν: «Δεν πρόκειται με τη βοήθεια του Θεού να πάρουμε τις νέες ταυτότητες που βάναυσα προσβάλουν την υπόστασή μας, ως χριστιανών και Ελλήνων».

Ο Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης των παλαιοημερολογιτών, άσκησε δριμεία επίθεση προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, τονίζοντας ότι ειναι προδότης. Του επιτέθηκε μάλιστα και για το γεγονός ότι στην επίσκεψή του στην Λήμνο μαζί με τον Πάπα της Ρώμης δεν φορούσε σταυρό.

  
Το κάλεσμα έγινε μέσω social media από οργανώσεις που είχαν πρωτοστατήσει και στις διαμαρτυρίες κατά των εμβολίων του covid - 19.

MRZ, RFID και NFC στις νέες ταυτότητες - Τι ισχύει τελικά με το «τσιπάκι»
Οι σύγχρονης τεχνολογίας νέες ταυτότητες περιλαμβάνουν «ταυτοποίηση μέσω ραδιοσυχνοτήτων» αλλά και ειδική γραμμή κώδικα πληροφοριών. Το MRZ και το RFID δεν έχει να κάνει με «τσιπάκι», αλλά με τεχνολογίες που έχουν ήδη τα ελληνικά διαβατήρια, όπως και τα κινητά τηλέφωνα.

Τι είναι, λοιπόν, η μηχανικώς αναγνώσιμη ζώνη MRZ; MRZ, είναι τα αρχικά διεθνούς όρου ασφάλειας Machine Readable Zone, δηλαδή στα ελληνικά: μηχανικώς αναγνώσιμη ζώνη.

Είναι η γραμμή κώδικα πληροφοριών που βλέπουμε και σήμερα σε όλα τα ελληνικά διαβατήρια, ακριβώς κάτω από τα στοιχεία του πολίτη. Δεν πρόκειται δηλαδή για κάποια καινούρια τεχνολογία, καθώς κάθε ελληνικό διαβατήριο διαθέτει και σήμερα, εδώ και πολλά χρόνια, ζώνη MRZ.

Ειδικότερα, η MRZ περιλαμβάνει σε ειδική μορφή που έχει καθοριστεί από τον ΙCAO ορισμένα από τα στοιχεία που αναγράφονται στο δελτίο ταυτότητας, ώστε να είναι δυνατή για λόγους ασφαλείας και ταχύτητας η αυτόματη αναγνώριση, ανάγνωση και επαλήθευση τους απ΄όλες τις συσκευές διαβατηριακού ελέγχου διεθνώς.

Όσον αφορά το RFID, είναι τα αρχικά του όρου Radio Frequency Identification. Η απόδοση του στα ελληνικά ορίζεται ως «ταυτοποίηση μέσω ραδιοσυχνοτήτων».

Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιείται για την ανέπαφη επικοινωνία του μέσου αποθήκευσης με τις συσκευές ανάγνωσης (readers).

Ειδικότερα, το μέσο αποθήκευσης των Δελτίων Ταυτότητας επικοινωνεί με τους αναγνώστες μέσω πρωτοκόλλου NFC (επικοινωνία κοντινού πεδίου). Τεχνολογία που υπάρχει στο σύνολο των «έξυπνων κινητών». Η δυνατότητα ανάγνωσης δηλαδή του μέσου αποθήκευσης παρέχεται μόνο όταν το δελτίο έρθει σε πολύ κοντινή απόσταση (λίγων εκατοστών) από τον αναγνώστη.

Για όσους αναφέρονται στις νέες ταυτότητες «με τσιπάκι», το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντά: Τα νέο δελτίο ταυτότητας δεν εμπεριέχει τεχνολογία που μπορεί να καταγράψει δεδομένα ελέγχου θέσης. Και προσθέτει ότι τα στοιχεία που συλλέγονται είναι τα απολύτως απαραίτητα και θέτουν στο επίκεντρο την ασφάλεια των πολιτών.

Μπλόκο στα ταξίδια με τις παλιές ταυτότητες
Τις νέες ταυτότητες παρουσίασε επίσημα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μάλιστα, η 3η Αυγούστου 2026 είναι μία ημερομηνία ορόσημο, καθώς από εκείνη την ημέρα και μετά οι σημερινές ταυτότητες δεν θα έχουν καμία ισχύ στη ζώνη Σένγκεν, σύμφωνα με τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όποιος μέχρι τότε δεν έχει αντικαταστήσει την παλιά του ταυτότητα με την καινούργια, δεν θα μπορεί να ταξιδέψει με αυτήν σε καμία χώρα της Ε.Ε., καθώς η ταυτότητά του δε θα αποτελεί πια ταξιδιωτικό έγγραφο.

Ουσιαστικά δηλαδή η παλιά ταυτότητα θα αποτελεί αποκλειστικά έγγραφο ταυτοπροσωπίας εντός της Ελλάδας.

Ωστόσο, αναμένεται να γίνει νομοθετική ρύθμιση βάσει της οποίας θα προβλέπεται η καθολική εφαρμογή της ισχύος των νέων ταυτοτήτων. Δηλαδή, η ρύθμιση θα προβλέπει ότι από μία ημερομηνία και μετά οι παλιές ταυτότητες δεν θα έχουν ισχύ ούτε εντός της χώρας. Για παράδειγμα, δεν θα μπορεί κάποιος να κάνει καμία συναλλαγή με το Δημόσιο με την παλιά του ταυτότητα.

.ieidiseis.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα