Φωτιά στον Έβρο: Εφιαλτική νύχτα για τους κάτοικους στο Σουφλί – Οι φλόγες πλησίασαν τα σπίτια

Φωτιά στον Έβρο: Εφιαλτική νύχτα για τους κάτοικους στο Σουφλί – Οι φλόγες πλησίασαν τα σπίτια

Ανεπανόρθωτη και με ανυπολόγιστες συνέπειες που θα φανούν άμεσα είναι η ζημιά που έχει προκληθεί στο παρθένο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο από την μεγάλη πυρκαγιά που συνεχίζει για 14η μέρα και κατακαίει τα πάντα.
Σχεδόν μισό μήνα, 14 ημέρες, συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη η φωτιά στον Έβρο.

Τα βλέμματα όλων είναι συγκεντρωμένα στο Σουφλί, το οποίο βρίσκεται περιτριγυρισμένο από φλόγες.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές έδωσαν μάχη καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ώστε να μην περάσει η φωτιά μέσα στην πόλη.

Το 112 «ήχησε» και πάλι για το Σουφλί. Ακόμη μία νύχτα τρόμου για τους κατοίκους της περιοχής. Οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά. Οι κάτοικοι βρίσκονται σε επιφυλακή, εάν χρειαστεί θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι φλόγες έχουν περάσει τον επαρχιακό δρόμο από τον οικισμό Γιαννούλη και αυτό προκαλεί μεγάλες ανησυχίες.

Πλέον το μέτωπο της πυρκαγιάς, εκτείνεται σε ένα τόξο αρκετών χιλιομέτρων και παρά τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις η φωτιά συνεχίζει την καταστροφική πορεία της.

Μιλώντας στο MEGA ο Ηλίας Δαστερίδης, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αλεξανδρούπολης, είπε πως η κατάσταση στον Έβρο είναι εξαιρετικά δύσκολη, με τις φλόγες να καίνε τα πάντα στο πέρασμά τους.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη, πολλά τα μέτωπα, σε μεγάλη ακτίνα. Η φωτιά έχει απλωθεί, έχει πιάσει όλο τον ορεινό όγκο και πήγε να απειλήσει το Σουφλί. Δώσαμε μεγάλη μάχη οι πυροσβεστικές δυνάμεις, τα εναέρια μέσα και τα παιδιά του χωριού, ώστε να την περιορίσουμε και να μην πλησιάσει τα πρώτα σπίτια», δήλωσε.

Αρκετές χώρες από την Ευρώπη, η μία μετά την άλλη στέλνουν πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να συμβάλλουν στη μάχη της κατάσβεσης.

Χθες το μεσημέρι προσγειώθηκαν 2 Canadair από την Ισπανία.

Την τεράστια καταστροφή στην Ελλάδα αποτυπώνουν τα στοιχεία για τις πυρκαγιές που παρουσιάζει το Meteo, καθώς η αθροιστικά καμένη έκταση μέχρι τις 30 Αυγούστου ξεπερνά τα 1,6 εκατ. στρέμματα.

Αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα μεταξύ 20 μεσογειακών χωρών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα