Νέες ταυτότητες: Με ραντεβού και μέσω GOV η διαδικασία έκδοσης - Η παρέμβαση του Αρχιεπίσκοπου και οι θεωρίες συνωμοσίας

Νέες ταυτότητες: Με ραντεβού και μέσω GOV η διαδικασία έκδοσης - Η παρέμβαση του Αρχιεπίσκοπου και οι θεωρίες συνωμοσίας

Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η διαδικασία έκδοσης των νέων ταυτοτήτων όπως αποκάλυψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σε δύο χρόνια από σήμερα τον Αύγουστο του 2026, οι παλαιού τύπου δεν θα ισχύουν κι επομένως είναι άσκοπη όλη αυτή η ταλαιπωρία για την ανανέωση τους.

«Βλέπω χωρίς κανένα νόημα να στήνονται σε ουρές για ένα δελτίο ταυτότητας που σε δύο χρόνια από τώρα δεν θα ισχύει», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Η διαδικασία έκδοσης των νέων ταυτοτήτων θα είναι ανάλογη με εκείνη του εμβολιασμού. Θα λειτουργεί δηλαδή πλατφόρμα μέσω GOV, στην οποία ο πολίτης θα υποβάλλει την αίτηση του. Ακολούθως θα έρχεται ειδοποίηση και θα ορίζεται το ραντεβού στο αστυνομικό τμήμα.

«Είναι μια νέα πραγματικότητα που θα αλλάξει τη ζωή των πολιτών προς το ασφαλέστερο τόσο για τις αεροπορικές μετακινήσεις όσο και για τις πλαστογραφήσεις», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Το τσιπάκι θα περιέχει τις απολύτως απαραίτητες προσωπικές πληροφορίες, όπως φύλο, όνομα και ύψος, θα έχει ισχύ 10 χρόνια και θα κοστίζει 10 ευρώ.

Ηχηρή παρέμβαση Αρχιεπίσκοπου
Ηχηρή ήταν η παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος κάλεσε τους πιστούς να ακούν μόνο την επίσημη εκκλησία ενώ τόνισε πως όσοι αντιδρούν τώρα για τις ψηφιακές είναι οι ίδιοι άνθρωποι που αντιδρούσαν και για αυτές τις ταυτότητες που έχουμε όλοι μας σήμερα.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αναμένεται να συζητήσει το θέμα την ερχόμενη εβδομάδα και θα εκδώσει επίσημη ανακοίνωση.

Οι θεωρίες συνωμοσίας
«Από τι 3 Αυγούστου του 2026 μόνο με αυτή την ταυτότητα θα μπορείς να ταξιδέψεις. Όταν με κοιτάνε, λένε ψεκασμένη θα είναι», ανέφερε μία αρνήτρια.

Την ίδια ώρα, οι θεωρίες συνωμοσίας καλά κρατούν με τους πολέμιους των νέων ταυτοτήτων να ανεβάζουν το ένα βίντεο μετά το άλλο.

«Θα έρθει ο αστυνόμος και θα πει τέλος η κότα στο σπίτι. Όποιος πάρει την ταυτότητα θα ψοφήσει της πείνας».

«Θα μας φορτίζουν σαν τα κινητά. Και αν δεν έχεις καλό φορτιστή την και αν μπαίνεις στα μαγαζιά δεν θα δέχονται τίποτα εκτός από κάρτα».

Άλλοι χρήστες μάλιστα ξέφυγαν από τα όρια ενός απλού βίντεο στο TikTok και παρουσίασαν ολόκληρη εκπομπή στους ακολούθους τους.

«Να προμηθευτείτε αμέσως τις κάρτες που θα σας πασάρουν έτσι. Και φυσικά το τσιπάκι στο μέτωπο».

«Όσοι δηλητηριάζουν τα μυαλά των ανθρώπων ας αναλογιστούν ότι βάζουν νερό στο μύλο όσων θέλουν να πλαστογραφήσουν», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις των φωτογράφων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι πρόκειται για λογική διαμαρτυρία και για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους επίλυσης.

Τι υποστηρίζουν οι πολέμιοι των νέων ταυτοτήτων

Ο Γιώργος Σύρπης, αρνητής νέων ταυτοτήτων και ψυχίατρος, μίλησε στο LIVE NEWS και εξήγησε για ποιο λόγο δεν είναι υπέρ των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων.

«Προσωπική μου άποψη είναι πως το μέτρο πουν θέλει να φέρει η κυβέρνηση είναι απαράδεκτο. Ο Έλληνας σε αυτή τη φάση βιώνει πολύ δύσκολη κατάσταση. Και τώρα θα έχει και τις ταυτότητες.  Το ίδιο πρόβλημα είχαμε και με τα εμβόλια. Τελικά εμείς οι υγειονομικοί που δεν είχαμε κάνει το εμβόλιο, δικαιωθήκαμε».

Ο κ. Σύρπης αναφέρεται στην απόφαση να επιτραπεί να επιστρέψουν στα πόστα τους όσοι υγειονομικοί δεν είχαν εμβολιαστεί.

«Η ταυτότητα είναι κάτι συγκεκριμένο. Αυτό δεν είναι ταυτότητα αλλά θα έχει ένα τσιπ που θα έχει διάφορα στοιχεία και ποιος θα έχει πρόσβαση σε αυτά. Είμαι κατά του συγκεντρωτικού τσιπαρίσματος γιατί αυτό μειώνει την ελευθερία. Άλλο το όνομα και άλλο το τσιπάρισμα. Αυτές τις πληροφορίες μπορεί να τος δώσει όπου θέλει. Είναι ενυπόγραφη συνειδητή ομολογία του Αντίχρηστου».

megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα