Τήνος: Συντετριμμένη η οικογένεια του 3χρονου - Ξεσπά ο πατέρας, "Δεν ενημέρωσε κανείς πως είναι επείγον περιστατικό"

Τήνος: Συντετριμμένη η οικογένεια του 3χρονου - Ξεσπά ο πατέρας, "Δεν ενημέρωσε κανείς πως είναι επείγον περιστατικό"

Ο πόνος των δύο γονέων αβάσταχτος. Δεν μπορούν να διανοηθούν πως μέσα σε 4 λεπτά χάθηκε το αγγελούδι τους.

«Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει, εμένα το παιδί μου δεν θα γυρίσει πίσω», είπε η μητέρα του παιδιού.

Επί μία ώρα δύο παιδίατροι, 4 αγροτικοί γιατροί και 1 καρδιολόγος προσπαθούσαν να επαναφέρουν στη ζωή το 3χρονο παιδί

Ο μικρός Γιαννάκης όμως, είχε χάσει ήδη σφυγμό όταν πέρασε το κατώφλι του Κέντρου Υγείας.

«Είναι πάρα πολύ κρίσιμος ο χρόνος. Οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν είναι στα 4 πρώτα λεπτά», ανέφερε ο πρόεδρος Κέντρου Υγείας Τήνου, Γιώργος Βασιλάκης.

 «Είναι στελεχωμένο το Κέντρο Υγείας»
«Κάντε κάτι, ο γιος μου πνίγεται», αυτό έλεγε και ξαναέλεγε στους αστυνομικούς ο νεαρός πατέρας. Με περιπολικό μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της νησιού, παρά τις προσπάθειες όμως, το παιδί δεν επανερχόταν.

«Φτάσαμε πάρα πολύ γρήγορα αλλά αν δεν ήταν τόσο υποστελεχωμένο το κέντρο υγείας Τήνου για 20.000 κατοίκους το καλοκαίρι, μπορεί και να υπήρχε ελπίδα και το παιδί να ζούσε τώρα», είπε ο πατέρας του 3χρονου.

Απάντηση στις δηλώσεις του πατέρα έδωσε η 2η Υγειονομική Περιφέρειας μέσω ανακοίνωσης της.

«Το Κέντρο Υγείας Τήνου είναι στελεχωμένο. Πραγματοποιήθηκε ό,τι ήταν ανθρωπίνως και ιατρικώς δυνατό για τη σωτηρία του παιδιού. Θέλουμε να εκφράσουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια για τον αδόκητο θάνατο του παιδιού».

«Για το συγκεκριμένο τραγικό γεγονός δεν ευθύνεται η υποστελέχωση που είναι δεδομένη. Έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό αλλά δεν τα κατάφεραν», δήλωσε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ .

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως «ναι μεν στην προκειμένη περίπτωση δεν ευθυνόταν η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι υπαρκτή», καταλήγει.

«Πράγματι είναι υποστελεχωμένο και έχουμε επισημάνει ότι στις Κυκλάδες δεν υπάρχει σε κανένα κέντρο υγείας παιδοχειρουργός και έτσι για μια σκωληκοειδίτιδα πρέπει να έρθουν Αττική».

Ξεσπά ο πατέρας του 3χρονου που πνίγηκε στην Τήνο - «Δεν ενημέρωσε κανείς την παιδίατρο πως είναι επείγον περιστατικό»

Ο πατέρας του άτυχου τρίχρονου ισχυρίζεται πως εάν υπήρχε άμεση επέμβαση της παιδιάτρου ίσως το παιδί του να ζούσε σήμερα
Μουδιασμένη είναι η τοπική κοινωνία της Τήνου μετά τον θάνατο ενός 3χρονου παιδιού, το οποίο πνίγηκε τρώγοντας σταφύλι.

Σύμφωνα με τον πατέρα του παιδιού, εάν το Κέντρο Υγείας του νησιού δεν ήταν τόσο υποστελεχωμένο όπως κάθε καλοκαίρι, ίσως τώρα το παιδί του να ζούσε.

Ως απάντηση στις δηλώσεις του, μίλησε χθες στο Live News ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Τήνου εξηγώντας πως από την πρώτη στιγμή οι γιατροί έπεσαν πάνω στο παιδί, ωστόσο αυτό έφτασε στο κέντρο υγείας δίχως να έχει τις αισθήσεις του.

Σήμερα, ο πατέρας του άτυχου παιδιού ξεσπά δηλώνοντας πως τίποτα από αυτά δεν ισχύει, και πως κανείς δεν ειδοποίησε την παιδίατρο πως πρόκειται για επείγον περιστατικό.

Αναλυτικά όσα είπε στο Live News του Mega:

«Δεν είμαι καθόλου καλά αλλά δεν μπορώ να ακούω ό,τι να ‘ναι. Ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας λέει ότι το παιδί μου έφτασε στο κέντρο στις 9:02. Εγώ έχω βίντεο από κάμερες του μαγαζιού μου που το παιδί μου είναι ζωντανό 9:01.

»Η αλήθεια είναι πως όταν φτάσαμε στο Κέντρο Υγείας, όντως υπήρχε παιδίατρος αλλά κανείς δεν ενημέρωσε ότι ήταν επείγον! Το καταλαβαίνετε αυτό; Η παιδίατρος είχε ραντεβού σε άλλο θάλαμο, το ολοκλήρωσε και μετά ήρθε στο παιδί μου.

»Καλό θα ήταν να ζητήσουν μία συγγνώμη αντί να βγάζουν ανακοινώσεις, δεν σέβονται τη μνήμη του παιδιού μου».

Σταφύλι: Τρίτη πιο συχνή αιτία πνιγμού
Έκπληξη προκαλεί σε πολλούς πως αυτό το φαινομενικά αθώο φρούτο με τη γλυκιά γεύση και πλούσιο σε Βιταμίνη C, το σταφύλι είναι η 3η πιο συχνή αιτία πνιγμού σε μικρές ηλικίες.

«Τα μικρά παιδιά είναι πιο ευάλωτα στον πνιγμό γιατί οι αεραγωγοί είναι μικρότεροι, η κατάποση δεν είναι συντονισμένη και είναι επιρρεπή σε απόσπαση της προσοχής», είπε ο παιδίατρος, Νίκος Καρανταγλής.

Οι ρώγες από σταφύλι θεωρούνται από τους ειδικούς ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο φρούτο καθώς είναι στρογγυλό, μαλακό και έχει παρόμοιο μέγεθος με τον οισοφάγο των παιδιών.

«Η ιδιαιτερότητα στα βρέφη και τα νήπια είναι σαν καλαμάκι».

Τραγικά γεγονότα όπως ο πνιγμός του 3χρονου παιδιού από την Τήνο ή του δίχρονου Τζέικομπ από το Ντιτρόιτ που πνίγηκε από σταφύλι μπροστά στα μάτια των γονιών του, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου με τους παιδιάτρους να επισημαίνουν πως ο καλύτερος τρόπος να αποφευχθούν τέτοια συμβάντα είναι οι ρώγες να κόβονται στη μέση και μετά σε μικρότερα κομμάτια.

Άλλες ύπουλες τροφές που ευθύνονται συχνά για πνιγμούς είναι τα καρότα, τα μήλα, οι ξηροί καρποί και οι καραμέλες με τους ειδικούς να τονίζουν πως ιδιαίτερα στις μικρότερες ηλικίες η κατάποση τροφών πρέπει να γίνεται υπό την επίβλεψη ενήλικα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα