Φωτιά στον Έβρο: Νεκρός μετανάστης στη Λευκίμμη - Σε ετοιμότητα εκκένωσης το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Φωτιά στον Έβρο: Νεκρός μετανάστης στη Λευκίμμη - Σε ετοιμότητα εκκένωσης το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Ο μετανάστης εντοπίστηκε απανθρακωμένος στην περιοχή της Λευκίμμης, από όπου πέρασε η φωτιά που έχει καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά της στον Έβρο

Τραγική εξέλιξη στη φωτιά που ξεκίνησε από το δάσος της Δαδιάς. Νεκρός εντοπίστηκε πριν από δύο ώρες ένας άντρας στην περιοχή της Λευκίμμης. Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, το άτομο βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του κοντά στις κεραίες της Λευκίμμης, προς την Αγία Παρασκευή. Πιθανότατα πρόκειται για μετανάστη.

Ο μετανάστης εντοπίστηκε απανθρακωμένος στην περιοχή της Λευκίμμης, από όπου πέρασε η φωτιά που έχει καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά της στον Έβρο ενώ αυτή την ώρα η πυρκαγιά κατακαίει την «καρδιά» του στενού πυρήνα στο δάσος της Δαδιάς, όπου είναι και οι φωλιές των σπάνιων αρπακτικών πουλιών.

 Σε ετοιμότητα οι αρχές για την εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης 

 Σε ετοιμότητα για την πιθανή εκκένωση του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης βρίσκονται οι αρχές στον Έβρο όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στις αυλές των σπιτιών οι φλόγες – Νέες εκκενώσεις οικισμών

Για τρίτη μέρα και παρά τις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών και των κατοίκων της περιοχής μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Ηρωικοί πιλότοι κάνουν βουτιά στις φλόγες, μέσα σε πυκνούς καπνούς. Πυροσβέστες αψηφούν τους κινδύνους και δίνουν την άνιση μάχη από εδάφους.

Ο Έβρος καίγεται από άκρη σε άκρη. Σε τρία τεράστια μέτωπα δίνουν τη μάχη οι πυροσβεστικές δυνάμεις:

Στο δρυμό της Νίψας και στη γραμμή Δορίσκος-Μοναστηράκι, έχει φτάσει η φωτιά που καίει από τις 18 Αυγούστου. Δύο νέες εστίες που μετατράπηκαν σε τεράστια μέτωπα ξέσπασαν σήμερα, στις 14.00 μετά το μεσημέρι στο δάσος της Δαδιάς και στις 15.30 στο χωριό Λάβαρα.

Μάλιστα, λίγη ώρα αργότερα, εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους να εκκενώσουν τα Λάβαρα με κατεύθυνση προς Ορεστιάδα, ενώ οι ίδιοι καταγγέλλουν ότι εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα τρεις εστίες πυρκαγιάς σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.

Το μέτωπο είναι πολύ δύσκολο. Στο δρυμό υπάρχουν συνέχεις αναζωπυρώσεις και οι εναέριες ρίψεις δεν σταματούν.

Ο Ηλίας Δασδερίδης, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αλεξανδρούπολης δήλωσε:

«Βρισκόμαστε στο δρυμό που φλέγεται. Είναι το πιο ενεργό μέτωπο από την πυρκαγιά που μαίνεται εδώ και δυο μέρες και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και υπάρχει κίνδυνος να φτάσει στον οικισμό του Άβαντα για αυτό θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε αντιπυρικές ζώνες».

Οι κάτοικοι του Άβαντα έχουν λάβει μήνυμα από τις 14.25 το μεσημέρι να εκκενώσουν προς την Αλεξανδρούπολη.

Ανυπολόγιστη καταστροφή
Εφιαλτικές είναι οι εκτιμήσεις για την καταστροφή στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του Εθνικού Παρατηρητηρίου Δασικών Πυρκαγιών, τουλάχιστον 75.000 στρέμματα έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί σπίτια και αγροτικές εγκαταστάσεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα