Κύκλωμα εμπορίας βρεφών: "Σπάνε" τα τηλέφωνα - Δεκάδες ζευγάρια αγωνιούν για τα δικά τους παιδιά

Κύκλωμα εμπορίας βρεφών: "Σπάνε" τα τηλέφωνα - Δεκάδες ζευγάρια αγωνιούν για τα δικά τους παιδιά

Προθεσμία για να απολογηθούν την Κυριακή το πρωί ζήτησαν και πήραν χθες οι εννέα συλληφθέντες που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην κατ’ επάγγελμα εμπορία ανθρώπων μέσω της «βιομηχανοποίησης γεννήσεων».

Δεν είναι μόνο το αδιανόητο της  εμπορίας βρεφών που διεξαγόταν από το Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στα Χανιά. Μετά από τις αποκαλύψεις, δεκάδες κόσμου ζουν το δικό τους προσωπικό δράμα, καθώς παρένθετες μητέρες ετοιμόγεννες, αλλά και οικογένειες που απέκτησαν παιδί μέσω του Κέντρου, κλυδωνίζονται υπό το βάρος των ραγδαίων εξελίξεων.

Από την ημέρα που «έσκασε» η υπόθεση και ιδίως από χθες, που άρχισαν να γίνονται γνωστές πολλές πτυχές, έχουν «σπάσει» τα τηλέφωνα στην ΕΛ.ΑΣ. από δεκάδες ζευγάρια που είχαν απευθυνθεί στο Κέντρο για να αποκτήσουν ένα παιδί, όπως αναφέρει το Cretalive.

Ο «σπόρος» της αμφιβολίας «τρώει» τα ζευγάρια που αγωνιούν για τα δικά τους παιδιά και αναζητούν λεπτομέρειες για τις συνθήκες που έγιναν γονείς και πήραν στα χέρια τους το μωρό τους, εγείροντας ζητήματα κοινωνικά αλλά ακόμη και θέματα βιοηθικής.

Την έρευνα διεξάγει το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης που έχει όλες τις πτυχές και τις λεπτομέρειες για την υπόθεση.


Ωστόσο μπορεί η πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση να παίρνει το δρόμο της Δικαιοσύνης, όμως πίσω της αφήνει ανοιχτές υποθέσεις, απροστάτευτες ψυχές και ζευγάρια που κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία κάνουν λόγο για περίπου 30 γυναίκες ετοιμόγεννες ή σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, που έχουν μπει σε διαδικασίες ορμονοθεραπειών και υποστηρίζονται πια και ψυχολογικά, ενώ γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν σε πρόγραμμα προστασίας για θέματα εμπορίας ανθρώπων.

Όσο για τα βρέφη που γεννιούνται ως αποτέλεσμα και παράνομων διαδικασιών, η ανησυχία και η αγωνία είναι εύλογη…

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα