Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκανε «πληρωμένους» ξυλοδαρμούς - Εμπλεκόμενοι και αστυνομικοί

Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκανε «πληρωμένους» ξυλοδαρμούς - Εμπλεκόμενοι και αστυνομικοί

Μεγάλη δικογραφία για την εμπλοκή επτά ατόμων σε μεγάλο κύκλωμα εκβιαστών με δραστηριότητα στο κέντρο και τα νότια προάστια της Αττικής, σχημάτισε μετά από έρευνα ενός χρόνου το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Τα μέλη του κυκλώματος, σε βάρος των οποίων είχε σχηματισθεί δικογραφία και για αιματηρή συμπλοκή με τρεις τραυματίες σε εστιατόριο στη Βούλα τον Ιανουάριο του 2022, φέρεται να είχαν προχωρήσει σε εγκληματικές επιθέσεις με άγριους ξυλοδαρμούς, απόπειρες ανθρωποκτονιών κλπ., εναντίον τουλάχιστον 10 ιδιωτών, μετά από παραγγελίες άλλων προσώπων με τους οποίους τα θύματα είχαν οικονομικές διαφορές κι άλλες διαμάχες.

 Ακόμη, πωλούσαν προστασία σε δεκάδες καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία περιέχονται καταθέσεις των θυμάτων των άγριων επιθέσεων, βιντεοληπτικό υλικό αλλά και δεδομένα παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών.

 Τα μέλη της συμμορίας που συνελήφθησαν ασχολούνται με πολεμικές τέχνες, ενώ ένα από αυτά, πιάστηκε μετά από αγώνες πολεμικών τεχνών στους οποίους πήρε την πρώτη θέση.

 Σύμφωνα με τη δικογραφία, η συμμορία είχε στρατιωτική δομή, με τα μέλη της να πηγαίνουν στα μαγαζιά σαν να παρελαύνουν, έτσι ώστε να προκαλούν τον τρόμο των ιδιοκτητών.

Έδειραν επιχειρηματία μετά από απαίτηση αστυνομικών
Πληροφορίες του MEGA, αναφέρουν πως η συγκεκριμένη συμμορία έδειρε ιδιοκτήτη μάντρας μετά από απαίτηση δύο αστυνομικών.

Συγκεκριμένα, οι δύο αστυνομικοί είχαν παραγγείλει και προπληρώσει 15.000 ευρώ για ένα αυτοκίνητο, και όταν αυτό δεν έφτασε στα χέρια τους, απευθύνθηκαν στη συμμορία για να επιτεθεί στον επιχειρηματία.

 Η συνομιλία από τον ξυλοδαρμό του, είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο λειτουργούσε η συμμορία, καθώς αρχηγικό της μέλος ακούγεται να λέει:

«Τον ξεκινάω σε κάτι κλωτσομπουνίδια με το πιστόλι στο κεφάλι, ταβλιάζει κάτω και βάζω 2 και λέω τώρα στείλτε τον στην εντατική, μη σηκωθεί, και του σπάμε σαγόνια, χέρια, πόδια, μύτες, ζυγωματικά, όλα. Του λέω στο είχα πει ότι θα σε στείλω στην εντατική».

 Επιπλέον, από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες, τα μέλη της συμμορίας ακούγονται να λένε πως σε περίπτωση που συλληφθούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών, θα αντιμετωπίσουν αντίποινα.

 Εμπλεκόμενοι & αστυνομικοί
Αίσθηση προκαλεί η πληροφορία πως στη συμμορία συμμετείχαν και δύο αστυνομικοί, οι οποίοι έδιναν πληροφορίες για το ποια οχήματα πρέπει να προσέχουν τα μέλη σε τυχόν ελέγχους και τους καθοδηγούσαν για να περνούν απαρατήρητοι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργο Καλλιακμάνη, το πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πως τα θύματα δεν φτάνουν στη Δικαιοσύνη για να καταθέσουν, φοβούμενα αντίποινα.

 «Πρέπει να σταματήσει αυτό, να καταλάβουν κάποιοι ότι υπάρχει αστυνομία και ότι θα κάνει τη δουλειά της», είπε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα