Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Η ώρα για τα αποτελέσματα - Πού θα τα δείτε

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Η ώρα για τα αποτελέσματα - Πού θα τα δείτε

Το βράδυ της Κυριακής 11 Ιουνίου έκλεισε η πλατφόρμα που δέχτηκε φέτος τις αιτήσεις για τον «Κοινωνικό Τουρισμό 2023», μετά και την παράταση που δόθηκε εξαιτίας των τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν. Θα ακολουθήσουν τα αποτελέσματα, τα οποία αναμένονται σε λίγες ημέρες, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Σύμφωνα με την επίσημη ημερομηνία που έδωσε ο διοικητής της ΔΥΠΑ, τα αποτελέσματα θα βγουν λίγο μετά τις 15 Ιουνίου, δηλαδή είτε στο τέλος της εβδομάδας, είτε στις αρχές της επόμενης. Πέρσι τα προσωρινά αποτελέσματα είχαν βγει στις 8 Ιουλίου.

 
Τα αποτελέσματα θα μπορείτε να δείτε ΕΔΩ μόλις ανακοινωθούν.

Θα μπορείτε να δείτε αν είστε δικαιούχος, ανάλογα με τους 4 τελευταίους αριθμούς του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ σας.


Όταν πατήσετε στο παραπάνω λινκ, θα οδηγηθείτε στη σχετική σελίδα της ΔΥΠΑ, όπου θα πρέπει να πάτε στο τέλος της σελίδας και να ανοίξετε ένα από τα παρακάτω αρχεία:

Προσωρινό Μητρώο Δικαιούχων - Ωφελουμένων
Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων Δικαιούχων
Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων Ωφελούμενων Μελών
Προσωρινός Πίνακας μη Επιλεγομένων Δικαιούχων λόγω Μοριοδότησης
Στο προσωρινό Μητρώο θα αναγράφονται:

Οι Κωδικοί Αριθμοί Αιτήσεων των δικαιούχων, τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου τους (ΑΦΜ) και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ).
Tα μόρια των δικαιούχων για καθένα από τα κριτήρια επιλογής, τυχόν προσαύξηση (για τις περιπτώσεις ΑμεΑ), η συνολική μοριοδότηση και η σειρά κατάταξής τους.
Tα αρχικά και τα δύο τελικά γράμματα του ονοματεπώνυμου των ωφελούμενων μελών ανά δικαιούχο και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ).
H ένδειξη για την έκδοση ή μη Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού για κάθε επιλεγόμενο δικαιούχο και για κάθε ωφελούμενο αυτού που πληροί τις προϋποθέσεις.
Δικαιούχοι για τους οποίους δεν υπάρχει ένδειξη Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού δεν έχουν επιλεγεί για την επιδότηση διαμονής τους σε τουριστικά καταλύματα.
Τουρισμός για Όλους 2023: Οι δικαιούχοι αναλυτικά
Δικαιούχοι είναι τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και οι οποίοι εμπίπτουν στα εισοδηματικά κριτήρια που ορίζονται ως εξής:

Ατομικό εισόδημα (+μονογονεϊκές οικογένειες)

Χωρίς τέκνα ορίζεται ως ανώτατο εισόδημα τα 16.000 ευρώ.
Με 1 τέκνο τα 17.500 ευρώ εισόδημα.
Με 2 τέκνα τα 19.000 ευρώ εισόδημα.
Με 3 τέκνα τα 21.000 ευρώ εισόδημα.
Για τους πολύτεκνους ορίζεται 26.000 ευρώ εισόδημα.
Οικογενειακό εισόδημα (Έγγαμοι+σύμφωνο συμβίωσης)

Χωρίς τέκνα ανώτατο εισόδημα είναι τα 28.000 ευρώ.
Με 1 τέκνο τα 29.500 ευρώ εισόδημα.
Με 2 τέκνα τα 31.000 ευρώ εισόδημα.
Με 3 τέκνα τα 33.000 ευρώ εισόδημα.
Πολύτεκνοι 38.000 ευρώ εισόδημα.

Πότε ανοίγει ο Τουρισμός για Όλους 2023
Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2023» αναμένεται να ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθεί ο «Κοινωνικός Τουρισμός 2023». Ειδικότερα, η πλατφόρμα του gov.gr θα ανοίξει περίπου στις 20 Ιουνίου και η κλήρωση θα γίνει σχεδόν μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Πώς κάνετε αίτηση για Τουρισμό για Όλους το 2023
Δύο τρόπους έχετε για να κάνετε την αίτησή σας και να διεκδικήσετε το voucher των 150 ευρώ:

Είτε με ηλεκτρονική αίτηση στο gov.gr με κωδικούς Taxisnet
είτε μέσω ΚΕΠ, όπου ο υπάλληλος σας ολοκληρώνει τη διαδικασία
Εάν απευθυνθείτε σε ΚΕΠ θα πρέπει να έχετε διαθέσιμα τα προσωπικά σας στοιχεία, ΑΦΜ, κωδικοί Taxisnet, email αριθμό τηλεφώνου κλπ.

 
Εάν κάνετε μόνοι σας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ την αίτηση, θα σας ζητηθούν τα ίδια στοιχεία και στη συνέχεια πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

Καταχωρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία, στη συνέχεια, πιστοποιείτε.
Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος - ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.
Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
Καταχωρείτε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού. 
Τουρισμός για Όλους 2023: Δικαιούχοι και εισοδηματικά κριτήρια

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα