Νέα Μάκρη: Οι συγγενείς κάλεσαν ταξί αλλά ο οδηγός αρνήθηκε να μεταφέρει την 19χρονη έγκυο

Νέα Μάκρη: Οι συγγενείς κάλεσαν ταξί αλλά ο οδηγός αρνήθηκε να μεταφέρει την 19χρονη έγκυο

Συγκλονίζει ο θάνατος της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη που σύμφωνα με τους συγγενείς της περίμενε για πέντε ώρες το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Για την υπόθεση υπήρξε παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριανό.

Συγκεκριμένα, μετά τις καταγγελίες των συγγενών της περί καθυστερημένης άφιξης του ασθενοφόρου, ο κ. Ελευθεριάνος έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας την οποία θα διενεργήσει η προϊσταμένη της ποινικής δίωξης, εισαγγελέας Αγγελική Τριανταφύλλου.

Κάλεσαν ταξί αλλά δεν ήθελε να πάρει την ευθύνη ο οδηγός

Σύμφωνα με τον ALPHA, οι συγγενείς καταγγέλλουν ότι έκαναν προσπάθειες για μεταφορά της 19χρονης βλέποντας πως αργεί το ασθενοφόρο και κάλεσαν ταξί. Ο οδηγός έφτασε και είδε την κατάσταση της κοπέλας, η οποία ήταν υποβασταζόμενη και κινούνταν με δυσκολία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ταξιτζής είπε δεν μπορώ να πάρει την ευθύνη για να μεταφέρει την 19χρονη ενώ ήταν σε αυτή την κατάσταση και είπε πως είναι καλύτερο να περιμένει το ασθενοφόρο.

Γειτόνισσα του ζευγαριού υποστηρίζει πως άκουσε την κουνιάδα της 19χρονης να λέει στο τηλέφωνο «για όνομα του Θεού σας έχω τηλεφωνήσει από τις 10 παρά πόση ώρα θα κάνει να έρθει το ασθενοφόρο την χάνουμε».

ΕΔΕ από ΕΚΑΒ και 1η ΥΠΕ

Όπως καταγγέλλει η οικογένεια της άτυχης κοπέλας περίμεναν το ασθενοφόρο για πάνω από πέντε ώρες, με το ΕΚΑΒ να έχει διατάξει ΕΔΕ για να εξακριβωθούν οι λόγοι που καθυστέρησε η κοπέλα να εισαχθεί για νοσηλεία.

Η νεαρή γυναίκα, μόλις 19 ετών και έγκυος στον 9ο μήνα, παραπονέθηκε το πρωί της Τρίτης στον σύζυγό της για έντονους πόνους στην κοιλιά. Το ζευγάρι, που δεν διέθετε αυτοκίνητο, κάλεσε το ΕΚΑΒ γύρω στις 8:30 το πρωί για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι συγγενείς της, το ασθενοφόρο έφθασε μετά τη 1 το μεσημέρι και τη μετέφερε στο κέντρο Υγείας της Νέας Μάκρης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ δεν επιβίωσε ούτε το μωρό της.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το ΕΚΑΒ ισχυρίζεται πως η πρώτη κλήση που δέχθηκε ήταν στις 11:00, όμως το περιστατικό δεν θεωρήθηκε υψηλής προτεραιότητας. Ακολούθησε δεύτερη κλήση μιάμιση ώρα αργότερα, κατά την οποία υπήρξε ενημέρωση ότι η κοπέλα γεννάει. Τότε ξεκίνησε κινητή μονάδα από την Αρτέμιδα με γιατρό, η οποία έφθασε 20 λεπτά αργότερα. Από το ΕΚΑΒ διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της καθυστέρησης του ασθενοφόρου.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Υγείας, έχει διαταχθεί ΕΔΕ και από την 1η ΥΠΕ, με το υπουργείο να αναμένει να αποδώσει τις όποιες ευθύνες μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας.

Το περιστατικό αυτό έρχεται λίγα μόλις 24ωρα μετά τον θάνατο 63χρονης στην Κω που λόγω έλλειψης ασθενοφόρου μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στην καρότσα αγροτικού οχήματος αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

πηγή: thestandard.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα