Πανελλήνιες 2023: Συνεχίζονται οι εξετάσεις – Το πλήρες πρόγραμμα

Πανελλήνιες 2023: Συνεχίζονται οι εξετάσεις – Το πλήρες πρόγραμμα

Με μαθήματα προσανατολισμού και ειδικότητας θα συνεχιστούν αυτή την εβδομάδα οι Πανελλήνιες 2023 για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα των Πανελληνίων 2023 για τα ΓΕΛ
Όσον αφορά στους υποψηφίους των ΓΕΛ, η εβδομάδα περιλαμβάνει δύο ημέρες εξετάσεων: Έτσι, την Τρίτη (06/06), οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), στα Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής) και στη Βιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας).

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την Πέμπτη (08/06), οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), στη Χημεία (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών & Σπουδών Υγείας) και στην Πληροφορική (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής).

Πάντως, το υπόλοιπο πρόγραμμα των υποψηφίων των ΓΕΛ για τις Πανελλήνιες 2023 έχει ως εξής:

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023: Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών & Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ομάδα Προσανατολισμών Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής).

Το πρόγραμμα των Πανελληνίων 2023 για τα ΕΠΑΛ
Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, η εβδομάδα περιλαμβάνει τρεις ημέρες εξετάσεων μαθημάτων ειδικότητας. Ειδικότερα, την Τετάρτη (07/06), οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ανατομία – Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Ακολούθως, την Παρασκευή (09/06), θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο – Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία – Εφαρμογές, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης. Τέλος, το Σάββατο (10/06), οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στα εξής μαθήματα: Υγιεινή, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης και Στοιχεία Μηχανών.

Πάντως, το υπόλοιπο πρόγραμμα των υποψηφίων των ΕΠΑΛ για τις Πανελλήνιες 2023 έχει ως εξής:

Τρίτη 13 Ιουνίου 2023: Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Ναυτικές Μηχανές
Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023: Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης (ΜΕΚ ΙΙ), Ψηφιακά Συστήματα
Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023: Στοιχεία Ψύξης – Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών, Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων

Γενικές πληροφορίες για τα μαθήματα
Το πρωί, οι μαθητές προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο νωρίς. Ως ώρα έναρξης της εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Πρέπει να έχετε μαζί σας το Δελτίο Εξεταζόμενου, αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, δύο στυλό διαρκείας, μολύβι και γομολάστιχα. Επίσης, επιτρέπεται το νερό ή κάποιο αναψυκτικό. Καλό θα ήταν να έχετε ένα ρολόι για να ελέγχετε το χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας, θα σας γλυτώσει από πολύ άγχος.

Την ώρα που είσαστε στο προαύλιο, καλό θα ήταν να μην ξεκινήστε συζητήσεις περί SOS θεμάτων, ούτε να ακούτε κάποιους που υποστηρίζουν ότι έχουν «πληροφορίες», από αξιόπιστα άτομα. Αν πραγματικά είχαν, δεν θα σας τις έλεγαν. Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις είναι μία εξαιρετικά ανταγωνιστική διαδικασία. Όλα τα θέματα της εξεταστέας ύλης είναι και πιθανά θέματα στις εξετάσεις. Μόνο άγχος θα σας πιάσει και κανένα όφελος δεν θα έχετε από τέτοιες κουβέντες. Κρατήστε την ψυχραιμία σας, είναι απολύτως βέβαιο ότι αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε συγκέντρωση και αυτοπεποίθηση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα