Έβρος: Επιχείρηση διάσωσης για τους μετανάστες από νησίδα του ποταμού

Έβρος:  Επιχείρηση διάσωσης για τους μετανάστες από νησίδα του ποταμού

Σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια των ελληνικών αρχών να μεταφέρουν με ασφάλεια μετανάστες εγκλωβισμένους σε νησίδες

Με βάρκα της ΕΜΑΚ, οι δυνάμεις της οποίας έχουν κινητοποιηθεί, παραλαβάνουν τους μετανάστες από την νησίδα.

Οι ελληνικές Αρχές ξεκίνησαν την επιχείρηση περισυλλογής των μεταναστών που βρίσκονται στην περιοχή Μαρασιά, σε μια νησίδα στον Έβρο για τέσσερις μέρες.

Με βάρκα της ΕΜΑΚ, οι δυνάμεις της οποίας έχουν κινητοποιηθεί, παραλαβάνουν τους μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και πολλά παιδιά.

Πέρα από την ΕΜΑΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κινητοποιηθεί συνοριοφύλακες, δυνάμεις της Frontex καθώς έχει σπεύσει στο σημείο και το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την Ορεστιάδα.

Οι μετανάστες φαίνονται να είναι καλά στην υγεία τους, κατά το ρεπορτάζ. Πρόεδρος τοπικής κοινότητας.

Κυβέρνηση: Ενημερώσαμε την Τουρκία για την αποτροπή διέλευσης

Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Ι. Σαρμά, σχετικά με τις εξελίξεις στον Έβρο.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων» καταλήγει η ανακοίνωση.  

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα