Χίος: Σύγκρουση φορτηγών πλοίων – Αρνούνται τη βοήθεια οι Τούρκοι ναυτικοί

Χίος: Σύγκρουση φορτηγών πλοίων – Αρνούνται τη βοήθεια οι Τούρκοι ναυτικοί

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή μετά τη σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων ανοιχτά της Χίου το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στη σύγκρουση που σημειώθηκε μεταξύ δύο φορτηγών πλοίων -σημαίας Βανουάτου και Σιγκαπούρης- στη θαλάσσια περιοχή βόρεια – βορειοδυτικά της Χίου, δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός ανάμεσα στα 32 μέλη των πληρωμάτων.

Από κοντά η Τουρκία

Ωστόσο είναι έντονο το διπλωματικό ενδιαφέρον, καθώς το περιστατικό σημειώθηκε σε διεθνή ύδατα, με την Τουρκία να ζητά να επέμβει λόγω του γεγονότος ότι στο ένα από τα πλοία βρίσκονται Τούρκοι ναυτικοί.

Σε επίπεδο βοήθειας από ελληνικής πλευράς, πέρα από τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος και τα εναέρια μέσα, σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται και ρυμουλκά σε περίπτωση που χρειαστεί να βοηθήσουν το φορτηγό πλοίο «ΑΝΤ», το οποίο έχει ελεγχόμενη εισροή υδάτων.

Σύμφωνα με το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου δεν τίθεται θέμα βύθισής του, ενώ ο πλοίαρχος σε συνομιλία του με το αρμόδιο λιμεναρχείο υποστήριξε ότι θα μπορέσει με ιδία μέσα να κατευθυνθεί προς το πλησιέστερο λιμάνι της Τουρκίας.

Από ελληνικής πλευράς, σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή το συνοδεύουν μέχρις ότου βγει εκτός της περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης των ελληνικών Αρχών.

Κανένα πρόβλημα στο δεύτερο πλοίο

Στο άλλο πλοίο, σημαίας Σιγκαπούρης, στο οποίο το πλήρωμα αποτελείται από Φιλλιπινέζους και Ρουμάνους ναυτικούς, δεν έχουν σημειωθεί ζημιές και αναμένεται να συνεχίσει κανονικά το ταξίδι του.

Υπενθυμίζεται ότι και τα δύο πλοία ήταν κενά φορτίου την ώρα του ατυχήματος, ενώ δεν προκλήθηκε κάποια μόλυνση στα ύδατα.

Η πλευρά της Τουρκίας

Από την πλευρά της Τουρκίας υπήρξε μόνο ένα μήνυμα στο Twitter με τον χάρτη από το σημείο που έγινε το συμβάν.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα