Θάνατος 15χρονης μαθήτριας: Το παιδί δεν είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα, απλά ανέβαζε παλμούς

Θάνατος 15χρονης μαθήτριας: Το παιδί δεν είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα, απλά ανέβαζε παλμούς

Το παιδί δεν είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα, απλά ανέβαζε παλμούς» - Τι λέει η θεία της 15χρονης που κατέληξε σε εκδρομή στα Τρίκαλα

Ανοιχτά ερωτήματα υπάρχουν σε ό,τι αφορά τον θάνατο 15χρονης μαθήτριας από τον Βύρωνα, που κατέληξε κατά τη διάρκεια νυχτερινής εξόδου στα Τρίκαλα, η οποία έγινε στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να δείξει η νεκροψία, που θα διενεργηθεί σήμερα, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για ανακοπή.

Θεία της 15χρονης, μιλώντας στο Star σημείωσε πως το κορίτσι αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Την πήγαν στο νοσοκομείο, όπου γιατροί και νοσηλευτές έκαναν ό,τι μπορούσαν για να την κρατήσουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.
 
Η ίδια τόνισε ότι το κορίτσι δεν αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγεία, σημειώνοντας πως «Το παιδάκι δεν είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα απλά ανέβαζε παλμούς στην καρδούλα της αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. (Είχε) κάποιες ταχυκαρδίες».

Τη στιγμή που κατέρρευσε  βρισκόταν στον χώρο ένας γιατρός, φίλος των εκπαιδευτικών που συνόδευαν τους μαθητές. Άμεσα τής πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες και την επανέφερε στη ζωή.

Ωστόσο, λίγο αργότερα ακολούθησε ένα δεύτερο επεισόδιο, κλήθηκε ασθενοφόρο και η ανήλικη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη να της σώσουν τη ζωή επί περίπου δύο ώρες, όμως δεν τα κατάφεραν.

Τι λέει ο διευθυντής του σχολείου

Ο Αλεξάτος Χαράλαμπος, διευθυντής 5ου λυκείου Βύρωνα δήλωσε στο Mega: «Τα παιδιά έφυγαν χτες, Κατά τη μία η ώρα εκεί που βρισκόντουσαν σε βραδινή έξοδο, αισθάνθηκε αδιαθεσία ένα κοριτσάκι, η Ιωάννα, δυστυχώς».

«Ένα καλό παιδί και μια καλή μαθήτρια που την αγαπούσαν όλοι και οι καθηγητές και οι μαθητές», υπογράμμισε ο διευθυντής του 5ου λυκείου Βύρωνα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ανέφερε: «Είναι σε κατάσταση σοκ, έχουν πάει ψυχολόγοι εκεί στο ξενοδοχείο που είναι τα παιδιά, υπάρχουν κάποια διαδικαστικά, δένουν κάποιες καταθέσεις».

«Τα παιδιά διασκέδαζαν και ξαφνικά κατέρρευσε»

«Είναι τραγικό αυτό που συνέβη, ήταν τα παιδιά, διασκέδαζαν και ξαφνικά εκεί κατέρρευσε το κορίτσι, υπήρχε γιατρός μέσα στο μαγαζί, προσπάθησε το ανάνηψε 2-3 φορές αλλά δεν μπόρεσε, καλέσαμε ασθενοφόρο ήρθε αμέσως. Έπαθε πάλι επεισόδιο μέσα στο ασθενοφόρο και το πήγαμε στο νοσοκομείο», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Mega.

 Από πλευράς του, ο Κωσταντίνος Γρηγορίου, διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, ανέφερε: «Παρά το γεγονός ότι επί δύο ώρες και ο επεμβατικός καρδιολόγος και ο αναισθησιολόγος και οι άλλοι γιατροί έκαναν προσπάθειες ΚΑΡΠΑ, δεν απέδωσε και δυστυχώς κατέληξε το παιδί».

.ethnos.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα