Σουδάν: Eπιχειρήσεις απεγκλωβισμού Ελλήνων. Γαλλικό αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ελ. Βενιζέλος

Σουδάν: Eπιχειρήσεις απεγκλωβισμού Ελλήνων. Γαλλικό αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ελ. Βενιζέλος

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού Ελλήνων από το εμπόλεμο Σουδάν.
Μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί 28 Έλληνες και αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα από το Τζιμπουτί και στη συνέχεια από το Σουδάν.

Οι απεγκλωβισμένοι ταξιδεύουν όλο το βράδυ από το Τζιμπουτί να φτάσουν στο Σουδάν όπου θα ανεφοδιαστεί το αεροπλάνο κι θα ξεκινήσει την πτήση του προς την Αθήνα. Είναι 13 άτομα που απεγκλωβίστηκαν την Κυριακή και 15 που απεγκλωβίστηκαν χθες από Γάλλους και Ιταλούς.

Το C-130 θα επιχειρήσει βόρεια του Σουδάν να προσγειωθεί και να πάρει κάποιους Έλληνες, Κύπριους ή άλλων εθνικοτήτων πολίτες προκειμένου να τους μεταφέρει εκτός της εμπόλεμης ζώνης.

Θεωρητικά έχει ξεκινήσει εκεχειρία από τη μία τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδος), διάρκειας 72 ωρών, με παρέμβαση των Αμερικάνων.

Χθες μετά από τηλεφώνημα της γαλλικής πρεσβείας, τέθηκε σε επιφυλακή το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Στις 12 η ώρα  το βράδυ λήφθηκε σήμα σύμφωνα με το οποίο γαλλικό αεροσκάφος ασθενοφόρο έφερνε από το Σουδάν κάποιον ασθενή να τον πάει στην Γαλλία και υποχρεώθηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο «Ελ. Βενιζέλος».

Ο συγκεκριμένος ασθενής είναι από τις 12 η ώρα στο ιατρείο ο και περιμένουν να έρθει άλλο αεροσκάφος – ασθενοφόρο από τη Γαλλία προκειμένου να τον παραλάβει και να διακομιστεί στον τελικό προορισμό στην Γαλλία.

Η παραμονή του ασθενούς στην Ελλάδα οφείλεται σε βλάβη του γαλλικού αεροσκάφους.

Σουδάν: Στο Τζιμπουτί το C-27 για να παραλάβει τους πρώτους 28 Έλληνες

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα