Διάρρηξη θυρίδων στη Νέα Σμύρνη: Κολομβιανοί είχαν ξαφρίσει τράπεζες και κοσμηματοπωλεία σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Διάρρηξη θυρίδων στη Νέα Σμύρνη: Κολομβιανοί είχαν ξαφρίσει τράπεζες και κοσμηματοπωλεία σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Μέλη διεθνούς κυκλώματος διέρρηξαν πέντε θυρίδες από θησαυροφυλάκιο τράπεζας στην Νέα Σμύρνη, τον περασμένο Ιούλιο. Πρόκειται για Κολομβιανούς, 46, 42 και 46 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι Κολομβιανοί έχουν έδρα χώρες της Ευρώπης και έχουν πραγματοποιήσει μπαράζ διαρρήξεων σε τράπεζες και κοσμηματοπωλεία στην γηραιά ήπειρο. Όμως η δράση τους δεν σταματά εντός των ευρωπαϊκών τειχών, καθώς έχουν κάνει διαρρήξεις τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον Καναδά.  Οι τρεις δράστες, που έχουν ταυτοποιηθεί, είχαν κάνει κατοπτεύσεις κι άλλων τραπεζών στην Αθήνα που ήταν στη λίστα τους για να “χτυπήσουν”, φαίνεται όμως ότι για επιχειρησιακούς λόγους επέλεξαν αυτή της Νέας Σμύρνης. Μετά τη θεαματική διάρρηξη, έφυγαν από τη χώρα, με τους δύο να καταφεύγουν στην Ισπανία και τον άλλο στην Σουηδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η Ασφάλεια Αττικής και συγκεκριμένα το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων Δίωξης κατά Ιδιοκτησίας, έφτασε στα ίχνη τους αναλύοντας βίντεο στα οποία φαίνονται να μπαίνουν και να βγαίνουν από την τράπεζα, ενώ έχουν στη διάθεσή τους υλικό και από το δρομολόγιο που ακολούθησαν. Σε ένα από αυτά φαίνεται ο ένας δράστης να μπαίνει μέσα στον χώρο όπου βρίσκονται οι θυρίδες, ενώ ο άλλος κρατάει τσίλιες για να μην κατέβει κάποιος υπάλληλος κάτω.

Οι ελληνικές αρχές, συνεργάστηκαν με τις διεθνείς διωκτικές Αρχές, και κατά την έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις Κολομβιανοί αποτελούν μέλη διεθνικής εγκληματικής ομάδας που μετακινείται από χώρα σε χώρα και ειδικεύεται στις κλοπές από τράπεζες.

Έτσι έγινε η διάρρηξη

Οι διαρρήκτες “νομάδες”  μπήκαν στη χώρα μας αρκετές μέρες πριν από τη διάρρηξη, με σκοπό να μελετήσουν τους υποψήφιους στόχους.  Αφού επέλεξαν το συγκεκριμένο κατάστημα-στόχο, το επισκέφτηκαν αρκετές φορές  μέσα σε τρεις ημέρες για να χαρτογραφήσουν τον χώρο. Μάλιστα, είχαν καταγράψει και σε βίντεο κάθε γωνιά του, προκειμένου να μελετήσουν προσεκτικά τα μέτρα ασφαλείας και σχεδιάσουν με λεπτομέρεια τον τρόπο δράσης τους.

Έχοντας διαμοιράσει τους ρόλους τους, μπήκαν ο ένας μετά τον άλλον στο κατάστημα φορώντας χειρουργικές μάσκες, προσποιούμενοι τους πελάτες. Εφαρμόζοντας με ακρίβεια το σχέδιο που είχαν καταρτίσει, κατέβηκαν στο υπόγειο, έφτασαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί στον χώρο όπου βρίσκεται το θησαυροφυλάκιο, διέρρηξαν θυρίδες και αφαίρεσαν τα κοσμήματα που βρίσκονταν στο εσωτερικό τους. Με τον ίδιο τρόπο, ένας – ένας δηλαδή, βγήκαν από την τράπεζα και ακολούθησαν διαφορετικά δρομολόγια διαφυγής. Είχαν δώσει ραντεβού στο “καταφύγιό” τους, το οποίο είχαν φροντίσει αρκετά μακριά από το κατάστημα, προκειμένου να δώσει εντοπιστεί εύκολα. Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε πριν συναντηθούν, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μεταξύ τους.  Την ίδια μέρα διέφυγαν από τη χώρα μας, αεροπορικώς.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των τριών δραστών υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, τόσο εθνικά όσο και διεθνή.

πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα