Παζάρευαν 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό οι τρομοκράτες - Έτσι θα χτυπούσαν το εστιατόριο στου Ψυρρή

Παζάρευαν 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό οι τρομοκράτες - Έτσι θα χτυπούσαν το εστιατόριο στου Ψυρρή

Πώς εντοπίστηκαν οι συλληφθέντες. Οι στόχοι των τρομοκρατών. Ήθελαν «λουτρό αίματος» στην Αθήνα. Ισραηλινό εστιατόριο ο στόχος τους.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της τρομοκρατικής επίθεσης που σχεδίαζαν οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

Η συντονισμένη δράση της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οδήγησε στην εξάρθρωση δικτύου, ο εγκέφαλος του οποίου δραστηριοποιείται στο εξωτερικό, το οποίο σχεδίαζε χτυπήματα και στην Ελλάδα.

Μέλη του δικτύου αυτού είναι και οι δυο Πακιστανοί, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι 27 και 29 ετών και είχαν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών τουλάχιστον εδώ και τρεις μήνες.

Όπως διαπιστώθηκε βρίσκονταν στην Ελλάδα τα τελευταία 4 με 5 χρόνια παράτυπα.

Συνελήφθησαν πριν ένα μήνα περίπου για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα και ήταν κρατούμενοι για διοικητική απέλαση. Κατά τη σύλληψή τους κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Έκαναν αγροτικές εργασίες σε Ζάκυνθο και Σπάρτη μέχρι να έρθουν στην Αθήνα
Κατά την παραμονή στην Ελλάδα ζούσαν και εργάζονταν κάνοντας κυρίως αγροτικές εργασίες σε Ζάκυνθο και Σπάρτη.

Τον τελευταίο χρόνο είχαν έρθει στην Αθήνα και διέμεναν σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στην περιοχή της Ομόνοιας.

Η προετοιμασία για το χτύπημα σε ισραηλινό εστιατόριο στου Ψυρρή
Όπως διαπιστώθηκε από τα κινητά τους τηλέφωνα και τις συνομιλίες που είχαν με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της τρομοκρατικής ομάδας, έναν 30χρονο επίσης Πακιστανό υπήκοο που διαμένει στο Ιράν, σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις με πρώτη αυτή στο εστιατόριο στου Ψυρρή.

Μάλιστα όπως διαπιστώθηκε είχαν κάνει προετοιμασία ακόμα και κατόπτευση του χώρου.

Από 10.000 έως 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό…
Το στοιχείο που σοκάρει είναι ότι διαπραγματεύονταν με οικονομικούς όρους την επίθεση που θα έκαναν. Ανάλογα με τα θύματα θα ήταν και η αμοιβή τους. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν συμφωνήσει πως θα λάμβαναν ένα πόσο από 10.000 έως 15.000 για κάθε νεκρό και ανάλογα με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων.

Για το λόγο αυτό σχεδίαζαν αρχικά να χτυπήσουν με θανατηφόρο αέριο ή με εκρηκτικά για να είναι μαζικό το χτύπημα και στη συνέχεια να έμπαιναν με όπλα.

Ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος των δύο Πακιστανών
Ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση ασκήθηκε σε βάρος των δύο συλληφθέντων που έπεσαν στα χέρια της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ καθώς σχεδίαζαν πλήγματα σε επιλεγμένους στόχους στην Ελλάδα.

Παράλληλα, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατ´ αγνώστου για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα) και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα), καθώς οι δύο συλληφθέντες φέρονται να έπαιρναν εντολές από πρόσωπο που βρίσκεται στο εξωτερικό.

Οι συλληφθέντες έχουν λάβει προθεσμία και αναμένεται να οδηγηθούν σε τακτικό ανακριτή την Παρασκευή.

Η Μοσάντ συνέβαλε στην εξάρθρωση των τρομοκρατών που θα χτυπούσαν εβραϊκούς στόχους στην Ελλάδα
 
Μετά την αποκάλυψη ότι ΕΛ.ΑΣ και ΕΥΠ εξάρθρωσαν τρομοκρατικό δίκτυο που ετοίμαζε επιθέσεις στην Ελλάδα, η υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, Μοσάντ, σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, βοήθησε τις ελληνικές αρχές να αποτρέψουν την απόπειρα δύο Πακιστανών να πραγματοποιήσουν επίθεση εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στην Ελλάδα.

Όπως μεταδόθηκε από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, η Μοσάντ αναφέρει ότι η «σοβαρή υπόθεση» που έγινε νωρίτερα, σήμερα, γνωστή αποτελεί μέρος των συνεχών προσπαθειών του Ιράν να στοχοποιήσει Ισραηλινούς και Εβραίους.

«Η Μοσάντ αποκάλυψε πληροφορίες για τις μεθόδους λειτουργίας του δικτύου ενώ έδωσε στοιχεία και για τη σύνδεση των υπόπτων με το Ιράν», αναφέρει η υπηρεσία πληροφοριών. 

 Ακόμη, σύμφωνα με την εφημερίδα Jerusalem Post, η Μοσάντ βοήθησε στο να αποσαφηνιστεί πώς πραγματοποιούνται οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις των Ιρανών ανά τον κόσμο.

Όπως επισημαίνει η Μοσάντ, «μαζί με τους εταίρους μας στις υπηρεσίες πληροφοριών, θα αναλάβουμε ενεργό δράση εμποδίζοντας το Ιράν να προκαλέσει προβλήματα σε όλο τον κόσμο».

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Έλι Κοέν, ευχαρίστησε τις ελληνικές αρχές για τη συνεργασία, τονίζοντας ότι η τρομοκρατία «είναι κοινός εχθρός και η καταπολέμησή της είναι η πρώτη μας προτεραιότητα».

 «Η κυβέρνηση των Αγιατολάχ στην Τεχεράνη εξάγει τρομοκρατία στη Μεση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο και μόνο μια σταθερή και κοινλη στάση θα σταματήσει τις τρομοκρατικές δραστηριότητες του ιρανικού κράτους» συνέχισε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ.

tanea.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα