Δίκη Άλκη Καμπανού: Ήθελαν να σκοτώσουν, άκουγα κραυγές πόνου, κατέθεσε μάρτυρας

Δίκη Άλκη Καμπανού: Ήθελαν να σκοτώσουν, άκουγα κραυγές πόνου, κατέθεσε μάρτυρας

Με εξετάσεις μαρτύρων συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Τα όσα τραγικά έζησε το βράδυ που δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός από χούλιγκαν του ΠΑΟΚ κλήθηκε να ανακαλέσει στην μνήμη του ένας από τους φίλους του θύματος, ο οποίος το μοιραίο βράδυ ήταν μαζί με τον 20χρονο φοιτητή και γλίτωσε την τελευταία στιγμή από τη δολοφονική επίθεση.

Σκοπός των κατηγορουμένων ήταν «να βρουν όσους λιγότερους Αρειανούς μπορούσαν» ώστε να υπερέχουν αριθμητικά «για να σκοτώσουν», κατέθεσε ο φίλος του Άλκη Καμπανού.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι των αναμνήσεων και προσπαθώντας να φέρει στο μυαλό του τις εικόνες από τη μοιραία νύχτα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, ο 20χρονος ανέφερε αρχικά πώς κατέληξε η παρέα των πέντε φίλων στα σκαλιά της οικοδομής επί της Θ. Γαζή (νυν Αλκιβιάδη Καμπανού). «Μαζευτήκαμε και πήγαμε στην πολυκατοικία, στα σκαλάκια. Είχε κρύο και στο σημείο υπήρχαν εσοχές. Είχαμε πάει άλλες δύο φορές εκεί», είπε, ενώ περιγράφοντας τη στιγμή που τους πλησίασαν οι δράστες, ανέφερε: «Στο ενάμισι μέτρο είδαμε περίπου δέκα άτομα μπροστά μας. Ένας ρώτησε "τι ομάδα είστε;". Απάντησα "Άρης" και μετά όρμησαν κατά πάνω μας».

Αντιλαμβανόμενος «τι πάει να γίνει», όπως κατέθεσε, πήδηξε από το πεζούλι προς τα αριστερά και μέσω της οδού Πλαστήρα κατέβηκε προς την οδό Παπαναστασίου. «Προφανώς ένιωσα κίνδυνο και τρόμο» συνέχισε την κατάθεσή του, τονίζοντας ότι δεν μπόρεσε να διακρίνει ούτε πρόσωπα -«ήταν μαυροντυμένοι και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους», είπε- ούτε τι κρατούσαν στα χέρια τους. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι ένα με δύο άτομα ήταν έξω από τα τρία αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι για να φτάσουν στο σημείο της επίθεσης.

«Από το συμβάν μου έμειναν εικόνες. Τα άτομα που βρέθηκαν μπροστά μου, η στιγμή που φεύγω. Δεν έχω μία ροή γεγονότων», ανέφερε σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο 20χρονος μάρτυρας. Όσον αφορά στον Άλκη, επισήμανε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει «τι πέρασε στα σκαλιά». Για τις αστυνομικές έρευνες που ξεκίνησαν άμεσα είπε ότι «στην αρχή ήμουν τρομοκρατημένος, δεν ήξερα πώς να συμπεριφερθώ. Μετά πήγαμε στο Τμήμα και ηρέμησα».

«Πόσους φόνους πρέπει να κάνουν;»
Την αντίδραση των γονέων του Άλκη Καμπανού προκάλεσε η ερώτηση προς τον μάρτυρα μιας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης κατηγορουμένου.

Συγκεκριμένα, κατά την εξέταση του μάρτυρα, τον ρώτησε αν θεωρεί πως έπραξε σωστά που έφυγε από το σημείο και δεν έμεινε να βοηθήσει τους φίλους του.

Εκείνος αποκρίθηκε πως το έχει σκεφτεί πολλές φορές αυτό και πως το βράδυ της επίθεσης δεν μπόρεσε να σκεφτεί καθαρά. Η ερώτηση αυτή της συνηγόρου υπεράσπισης προκάλεσε την αντίδραση των γονέων του Άλκη Καμπανού.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας του Άλκη φώναξε «πόσους φόνους πρέπει να κάνουν;», με τη μητέρα του αδικοχαμένου νεαρού να λέει «τι φταίει το παιδί;».

Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση του ίδιου μάρτυρα, που είναι ο τελευταίος (26ος) στον σχετικό κατάλογο του κατηγορητηρίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα