Τουρκία και Συρία: Η πρώτη ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμοπλήκτους

Τουρκία και Συρία: Η πρώτη ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμοπλήκτους

Η πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας, που έστειλε η «εκκλησία της Ελλάδας» και η «Αποστολή», έφτασε στις κατεστραμμένες περιοχές για να ανακουφίσει τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Σε μια συγκινητική κίνηση ανθρωπιάς προχώρησε «Η Εκκλησία της Ελλάδος» με την «Αποστολή», παραδίδοντας την πρώτη από την Ελλάδα, ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους της Συρίας και της Τουρκίας.

Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος πραγματοποιεί συνοδική επίσκεψη στο Λίβανο και τη Συρία, στηρίζοντας τους σεισμόπληκτους και αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τους ισχυρούς δεσμούς της Εκκλησίας της Ελλάδος και του ελληνικού λαού με την Εκκλησία της Αντιοχείας.

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα για είδη πρώτης ανάγκης που απηύθυνε η Ιερά Σύνοδος ήταν συγκινητική. Η «Αποστολή» συγκέντρωσε ανθρωπιστική βοήθεια από όλες τις Μητροπόλεις και τις ενορίες της χώρας μας.

65 τόνοι τροφίμων, ρουχισμού, ειδών πρώτης ανάγκης και ατομικής υγιεινής έφτασαν στους πληγέντες του φονικού σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου σε Συρία και Τουρκία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετέφερε την συμπαράσταση του ελληνικού λαού και δήλωσε ότι η κυβέρνηση, οι οικογένειες και όλοι οι Έλληνες συνέβαλλαν ώστε να συγκεντρωθεί η βοήθεια προς τον λαό της Συρίας.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του εκεί καθώς και για τις προσπάθειες να φτάσει η βοήθεια και να μοιραστεί στις οικογένειες που επλήγησαν από τον σεισμό, ενώ αναφέρθηκε με αγάπη και σεβασμό προς τον ελληνικό λαό.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα