Τρένα: Εικόνες από τις σήραγγες στα Τέμπη και στον Πλαταμώνα

Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν τα δρομολόγια των τρένων Αθήνα - Θεσσαλονίκη, η κάμερα του MEGA βρέθηκε στις σήραγγες των Τεμπών, λίγα μέτρα από το σημείο που σημειώθηκε η πολύνεκρη τραγωδία αλλά και στο τούνελ του Πλαταμώνα.

Σιδηροδρομική σήραγγα Τεμπών, λίγα χλμ. από το σημείο της τραγωδίας. Ο συναγερμός της σήραγγας χτυπά όταν οι κάμερες του τούνελ εντοπίζουν το συνεργείο του MEGA. Το σύστημα ασφαλείας λειτουργεί κανονικά.

Μέσα σε ένα από τα τούνελ ο φωτισμός έχει ενεργοποιηθεί. Η αυτοψία του ΜEGA συνεχίζεται. Λίγα μέτρα πιο κάτω, μια μικρότερη σήραγγα βρίσκεται στο σκοτάδι.

Στο σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη, σε μια από τις σήραγγες της κοιλάδες των Τεμπών, οι περισσότερες από τις λάμπες στη σήραγγα είναι σβησμένες και δε λειτουργούν, ενώ σύμφωνα με τον τελευταίο έλεγχο που έγινε από την ΠΥ, τα μέτρα  πυρασφάλειας στη σήραγγα των Τεμπών ήταν ελλιπή.

Νομός Πιερίας. Σε ένα από τα μεγαλύτερα σιδηροδρομικά τούνελ της χώρας, μήκους 2.700 χλμ. η κάμερα του MEGA καταγράφει τα μέτρα ασφαλείας μέσα στη σήραγγα. Ο φωτισμός επαρκής.

Πυροσβεστικές φωλιές στη θέση τους, με δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν, εάν χρειαστεί. 22 ημέρες μετά τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία που καταγράφηκε στη χώρα, μια πυροσβεστική φωλιά, βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη. Η μάνικα νερού έχει λεηλατηθεί και τα κομμάτια της βρίσκονται διαλυμένα στο έδαφος.

Κάποιοι έχουν προσπαθήσει να λεηλατήσουν ακόμη και τις πλάκες του σιδηροδρόμου.

Η έξοδος κινδύνου είναι εμφανής και μπορεί εάν βρεθεί κάποιος σε κίνδυνο μέσα στο τούνελ του Πλαταμώνα να την χρησιμοποιήσει.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα