Γλυκά Νερά: Οι νέοι όροι επικοινωνίας των γονιών του συζυγοκτόνου πιλότου με τη μικρή Λυδία

Οι νέοι όροι επικοινωνίας των γονιών του συζυγοκτόνου πιλότου με τη μικρή Λυδία.

Η μικρή Λυδία, κόρης της άτυχης Καρολάιν στην υπόθεση των Γλυκών Νερών, όπως είναι γνωστό βρίσκεται στις Φιλιππίνες μαζί με τη γιαγιά της Σούζαν και την αδελφή της μητέρας της.

Ο πατέρας της δολοφονημένης Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς μίλησε για τους νέους όρους επικοινωνίας των γονιών του συζυγοκτόνου των Γλυκών Νερών με το παιδί τονίζοντας πως "η Σουζάνα μίλησε με του παππούδες, βρήκαν μία βολική στιγμή, πραγματοποίησαν βιντεοκλήση και μίλησαν με τη Λυδία". Ωστόσο, το παιδί δεν τους αναγνώρισε, σύμφωνα με τον ίδιο.

 Τη "χρυσή τομή" προσπαθούν να βρουν οι γονείς της Καρολάιν με τους γονείς του καταδικασμένου πιλότου, προκειμένου οι δεύτεροι να επικοινωνούν με το εγγόνι τους που πλέον βρίσκεται στις Φιλιππίνες. Παρά τη δικαστική διαμάχη των δύο οικογενειών, οι δυο πλευρές καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για το καλό της εγγονής τους.

Σύμφωνα με τους νέους όρους επικοινωνίας, οι γονείς του συζυγοκτόνου μπορούν να μιλούν με τη μικρή Λυδία μόνο μία ώρα την εβδομάδα μέσω Skype. Όμως το περασμένο Σαββατοκύριακο προέκυψε αναστάτωση, καθώς οι παππούδες του παιδιού στην Ελλάδα προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν την προγραμματισμένη κλήση, όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Antenna ήταν έτοιμοι να προβούν σε καταγγελία.

Τελικά τελευταία στιγμή κατάφεραν χθες το απόγευμα να επικοινωνήσουν με την εγγονή τους μετά από πάρα πολύ καιρό. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν κατάφεραν να μιλήσουν μαζί της, καθώς το παιδί δε μιλάει ελληνικά, ενώ σύμφωνα με τον πατέρα της Καρολάιν δεν τους αναγνώρισε.

Αναστάτωση στις προγραμματισμένες βιντεοκλήσεις
Ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράους μίλησε στo κανάλι και τοποθετήθηκε για την αναστάτωση που προκλήθηκε μεταξύ της συζύγου του και των γονιών του συζυγοκτόνου.

"Μπορεί να προκλήθηκε κάποια αναστάτωση στις προγραμματισμένες βιντεοκλήσεις μεταξύ της Λυδίας και των παππούδων από την άλλη πλευρά, όμως αυτές τις ημέρες η οικογένειά της κάνει διακοπές στο Balayan, μια παραθαλάσσια πόλη περίπου 100 χλμ από τη Μανίλα, όπου η Σουζάνα έχει κάποια ιδιοκτησία. Όμως η Σουζάνα μίλησε με τους παππούδες, βρήκαν μια βολική στιγμή, πραγματοποίησαν μια βιντεοκλήση μέσω Skype και μίλησαν με τη Λυδία σήμερα".

  Ωστόσο, η συνομιλία, όπως εξήγησε ο κ. Κράουτς, δεν είχε επιτυχία, καθώς το παιδί δεν αναγνώρισε τους παππούδες του:

"Δεν είχε απόλυτη επιτυχία, καθώς η Λυδία περιβάλλεται από τα μικρά ξαδέρφια στο εξοχικό τους και ανυπομονούσε να επιστρέψει μαζί τους. Πιστεύω ότι κατάφερε να αντέξει πέντε λεπτά προτού τελικά επαναστήσει και πάει να παίξει με τις φίλες της. Υπάρχει δυσκολία στο να κάνεις ένα ζωηρό μικρό παιδί να περάσει χρόνο μπροστά σε μια οθόνη, μιλώντας σε έναν άγνωστο, ειδικά όταν οι συμμετέχοντες δε μοιράζονται μια κοινή γλώσσα.

Υπάρχουν τόσα ενδιαφέρονται πράγματα στον κόσμο που μπορεί να βρει να κάνει ένα παιδί που δεν είναι ακόμη τριών ετών. Ωστόσο, είμαι σίγουρος ότι τόσο η Σουζάνα όσο και η Donna θα προσπαθήσουν να κάνουν την κλήση όσο το δυνατόν πιο ικανοποιητική για τη Γεωργία και τον σύζυγό της", υποστήριξε.

Ο ίδιος πάντως αναμένει το Εφετείο στις 28 Μαρτίου: "Τώρα αναμένω την ακροαματική διαδικασία στο Εφετείο Αθηνών στις 28 Μαρτίου, όταν ο δολοφόνος της όμορφης κόρης μου θα επιχειρήσει να μειώσει την ήδη επιεική ποινή του. Φαντάζομαι ότι οι περισσότερες γυναίκες στην Ελλάδα θα αντιδράσουν με μανία αν του μειωθεί η ποινή έστω και μία μέρα".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα