Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζουν οι αστυνομικοί που έσωσαν τα 2 παιδιά από το αμάξι με τις φιάλες υγραερίου

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζουν οι αστυνομικοί που έσωσαν τα 2 παιδιά από το αμάξι με τις φιάλες υγραερίου

Οι αστυνομικοί που έσπασαν το παρμπρίζ του αυτοκίνητου για να σώσουν τα παιδάκια περιγράφουν τις στιγμές αγωνίας που έζησαν.
«Δράσαμε πάνω απ΄ όλα σαν άνθρωποι. Κάναμε το καθήκον», ανέφερε ο Λάζαρος Ευαγγελίδης, αρχιφύλακας.

«Μεταβήκαμε στο σημείο σε 3 λεπτά, λόγω του ντέρμπι, ήμασταν το μοναδικό περιπολικό εκεί κοντά», είπε ο Λεωνίδας Σαράβας.

Αυτοί είναι οι αστυνομικοί που έσωσαν τα δίδυμα αδέλφια, 2,5 ετών, όταν ο ίδιος ο πατέρας τους αποφάσισε να αυτοκτονήσει, επιχειρώντας να συμπαρασύρει στον θάνατο και τα ανήλικα παιδιά του, όταν κλείδωσε τις πόρτες του αυτοκινήτου και άνοιξε μια φιάλη υγραερίου, τοποθετώντας την στα πόδια των μικρών παιδιών.

«Υπήρχαν 3 επιβαίνοντες που δεν είχαν τις αισθήσεις τους, ημιλιπόθυμοι. Τα τζάμια ήταν θολωμένα, υπήρχε έντονη οσμή αερίου)», είπε ο κ. Ευαγγελίδης .

«Καταλάβαμε τι γίνεται όταν είδαμε τον αυτοσχέδιο σωλήνα. Αρχίζω να του μιλάω, βλέπω ότι δεν επικοινωνεί και του λείπει το σωληνάκι», είπε ο κ. Σαράβας.

Η στιγμή που «πάγωσαν» όλοι
Η αγωνία κορυφώθηκε, όταν οι 2 αστυνομικοί  προσπαθούσαν χωρίς αποτέλεσμα να σπάσουν το τζάμι του αυτοκινήτου, για να απεγκλωβίσουν τα παιδάκια. Τελικά όπως βλέπετε και στις αποκλειστικές εικόνες που εξασφάλισε το MEGA τα κατάφεραν και με γρήγορες κινήσεις έβγαλαν τα παιδάκια έξω.

«Δεν έσπαγε το τζάμι, επιχειρούσαμε. Κάλεσα την πυροσβεστική, αλλά εκείνη τη στιγμή η μητέρα μας έδωσε μια τσάπα από τους κήπους».

«Αφού καταφέραμε και το σπάσαμε, ένα μεγάλο κύμα αερίου με πέτυχε στα μάτια και με τύφλωσε. Απεγκλωβίσαμε τα παιδάκια όσο πιο γρήγορα γινόταν, το ένα το πήρα εγώ και το άλλο ένας άλλος άξιος άνθρωπος που μας βοήθησε. Τα παιδάκια ήταν με ανοιχτά μάτια, χωρίς αισθήσεις. Το ένα το έβαλα ανάποδα για να μη κάνει εμετό, του έδωσα τις πρώτες βοήθειες και μετά από μισό λεπτό άρχισε να αναπνέει», είπε ο κ. Ευαγγελίδης.

Από το περιβάλλον της οικογένειας, λένε ότι ο 62χρονος απόστρατος της αεροπορίας βιαιοπραγούσε συχνά εις βάρος της σύζύγου του. Εδώ και 1,5 χρόνο που το ζευγάρι χώρισε, ο πατέρας διεκδικούσε την επιμέλεια και την κηδεμονία των παιδιών.

«Έγινε ένα δικαστήριο για την διατροφή των παιδιών και η απόφαση βγήκε υπέρ της μητέρας και μάλλον το έκανε αυτό».

Σε βάρος του 62χρονου πατέρα ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, απόπειρα έκρηξης, παράνομη οπλοφορία και πρόκληση σωματικής βλάβης σε βάρος εγκύου. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον ανακριτή, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία 48 ωρών για να απολογηθεί.

Την Πέμπτη απολογείται ο 62χρονος
Συγγενής της μητέρας των παιδιών καταγγέλλει ότι ο 62χρονος προσπάθησε να σκοτώσει και την γυναίκα του.

Συγκεκριμένα, όταν έφτασε στο σπίτι την φώναξε στο αυτοκίνητο και της έδειξε τον αναπτήρα. Τότε, η μητέρα πήγε στο σπίτι και κάλεσε την αστυνομία.

Την Πέμπτη ο 62χρονος  απολογείται ενώ τα δύο παιδάκια έχουν αποφύγει τον κίνδυνο και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα