Λευκό τιγράκι: Ελπιδοφόρες οι εξετάσεις – Μπορεί και να σωθεί

Λευκό τιγράκι: Ελπιδοφόρες οι εξετάσεις – Μπορεί και να σωθεί

Ελπιδοφόρες ήταν οι εξετάσεις που έκανε το λευκό τιγράκι, το οποίο εγκατέλειψαν παράλυτο, έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Τις επόμενες ημέρες θα είναι πιο ξεκάθαρη η εικόνα για την κατάσταση της υγείας του, όταν και θα τις έχουν δει εξιδεικευμένοι γιατροί στο εξωτερικό.

Σε ανακοίνωσή του στα social media το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αναφέρει ότι το ζώο υπεβλήθη σε διαγνωστικές εξετάσεις την περασμένη εβδομάδα, ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού και ότι ενδεχομένως να μεταφερθεί σε άλλη χώρα.

Για τα προβλήματα υγείας, που αντιμετωπίζει το τιγράκι, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αναφέρει ότι, αντιμετωπίζει προβλήματα στη λεκάνη, τη σπονδυλική στήλη και αλλού και ότι το εμποδίζουν ακόμη και στην αναπνοή και στην τροφή, καθώς πιέζουν τα όργανά του. Η κατάστασή του όπως σημειώνεται είναι σοβαρή.

Το τιγράκι κατά τη διαδικασία υποβολής σε αξονική και μαγνητική τομογραφία.

Στο μεταξύ, εντείνονται οι έρευνες της Εισαγγελίας για τον εντοπισμό αυτών, που το εγκατέλειψαν κάτω από τον κάδο απορριμμάτων του Αττικού Πάρκου, καθώς – σύμφωνα με πληροφορίες – στα χέρια της Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Αναστασίας Μασούρα, που εποπτεύει τις έρευνες, που διενεργεί η Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Σταθουλοπούλου, έχει φτάσει υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, καθώς επίσης και στοιχεία, για αλλοδαπό διακινητή άγριων ζώων, που είναι θύματα παράνομου εμπορίου!

πηγή: topontiki.gr