Τέμπη: Έγγραφα που αποκαλύπτουν την απειρία και τα λάθη του 59χρονου σταθμάρχη πριν το δυστύχημα

Τέμπη: Έγγραφα που αποκαλύπτουν την απειρία και τα λάθη του 59χρονου σταθμάρχη πριν το δυστύχημα

Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου μέσα στο σταθμαρχείο επικρατούσε το απόλυτο χάος και ακόμη και οι γραπτές εντολές που δίδονται στον σταθμάρχη, όχι μόνο δεν βοηθούν την κατάσταση, αλλά μοιάζουν να τον μπερδεύουν ακόμη περισσότερο.

Το απόλυτο χάος που επικρατούσε την μοιραία βραδιά της 28ης Φεβρουαρίου με τη σύγκρουση των δύο τρένων, που οδήγησε στο θάνατο 57 ανθρώπους, δείχνουν τα έγγραφα από το βιβλίο κυκλοφορίας που έφερε στο φως της δημοσιότητας το MEGA.

Η απειρία και η ανεπάρκεια του 59χρονου σταθμάρχη της Λάρισας αποτυπώνεται και στις γραπτές εντολές.

Η εντολή που δίνει Λάρισα προς 62 αναφέρει «Περάστε φωτόσημο εξόδου έως είσοδο Νέων Πόρων».

Πουθενά δεν αναφέρει ο 59χρονος ούτε προς τα πού θα κινηθούν, ούτε αν κινηθούν στο ρεύμα ανόδου ή καθόδου, είτε εάν είναι σε καθεστώς μονής γραμμής. Πλέον έχει αρχίσει η τεράστια σύγχυση που έχει καταγραφεί και στα ηχητικά.

«Ακούει. Με 47 νούμερο περνάτε κόκκινο φωτόσημο εξόδου και έως φωτόσημο εισόδου Νέων Πόρων», φέρεται να λέει ο 59χρονος σταθμάρχης.

Από τον προγραμματισμό με τις βάρδιες προκύπτει ότι, ο 59χρονος σταθμάρχης ξεκίνησε τη βάρδια του νωρίτερα από τις 10.

Δέκα παρά 10 τα γράμματα του 59χρονου έχει πιάσει υπηρεσία και έχει διώξει την αμαξοστοιχία 63. Και αυτήν την διώχνει ο 59χρόνος 10 παρά 10.

Την ίδια στιγμή οι απογευματινοί συνάδελφοι του είχαν αποχωρήσει τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα από την προβλεπόμενη βάρδια.

Ψυχομετρικά τεστ για τους σταθμάρχες του μετρό, αλλά όχι του ΟΣΕ
Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega οι σταθμάρχες του Μετρό και οι μηχανοδηγοί του ΟΣΕ υποβάλλονται σε ψυχομετρικά τεστ, όμως αυτό δεν ισχύει για τους σταθμάρχες του ΟΣΕ.

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη του δημοσιογράφου του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλη Λαμπρόπουλου στο MEGA.

Οι σταθμάρχες στο μετρό υποχρεούνται να περνούν από ψυχομετρικά τεστ, αντίθετα στον ΟΣΕ δεν απαιτείται.

«Είναι ένα τεστ με 600 ερωτήσεις με βάσει πανεπιστημιακές έρευνες στην Αμερική. Εντοπίζουν πανεπιστημιακές ερωτήσεις 120 σημεία της προσωπικότητα τους εξεταζόμενου, για να βρεθούν οι αστάθμητες συμπεριφορές… επιπολαιότητα.», ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Τα προηγούμενα χρόνια για να πάρει κάποιος τη θέση του σταθμάρχη θα έπρεπε να εκπαιδευτεί συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να αξιολογηθεί περάσει από διάφορες τάξεις.
από έμπειρους σταθμάρχες. προϊσταμένους.

Πλέον μόνο λίγες μέρες εκπαίδευσης αρκούν για να πάρει κάποιος την θέση κεντρικού σταθμάρχη.

Ο δημοσιογράφος του MEGA Θεολόγος Ηλιού έκανε αυτοψία στο τούνελ των Νέων Πόρων, και κατέγραψε τις εγκληματικές ελλείψεις σε βασικό εξοπλισμό ασφάλειας.

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, δεν υπάρχει φωτισμός, δεν υπάρχει ρεύμα αλλά ένα έπιανε κάποια φωτιά, η πυροσβεστική φωλιά είναι άδεια, η μάνικα είναι κάτω, ενώ δεν έχει και νερό. Αναφορικά με τις εξόδους κινδύνου, έχει ένα ασανσέρ το οποίο λόγω έλλειψης ρεύματος δεν λειτουργεί, ενώ από τα σκαλιά που υπάρχουν, η πόρτα εξόδου ήταν κλειδωμένη».

Σήμερα, ο εφέτης ανακριτής αναμένεται να καλέσει εκ νέου τον προϊστάμενο επιθεώρησης και τους δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας εκείνο το βράδυ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα