Πλημμύρες στην Αττική: Στο ίδιο έργο θεατές!

Στο ίδιο έργο θεατές. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος κάθε φορά που βρέχει στην Αθήνα, αφού εδώ και δεκαετίες τα προβλήματα εντοπίζονται στα ίδια σημεία, με τους υπευθύνους να αδρανούν. «Εκατοντάδες Αθηναίοι αποκλεισμένοι σε σπίτια, καταστήματα αλλά και ΙΧ ζητούσαν απεγνωσμένα τη βοήθεια της πυροσβεστικής». Αυτό έλεγε ρεπορτάζ του MEGA το 1994 μετά από ισχυρή βροχόπτωση στην Αθήνα.

29 χρόνια μετά την προβολή του, δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα.

– Από πότε θυμάστε την Πειραιώς να πλημμυρίζει;

– Από το 1982, λένε γελώντας οι πολίτες.

«Έχουμε αναθέσει μελέτη η οποία θα είναι σε μία δύο εβδομάδες έτοιμη για να καταλήξουμε σε μία από τις τέσσερις εναλλακτικές λύσεις που θα δώσει συνολική λύση στην περιοχή», αναφέρει ο Θανάσης Κατσιγιάννης, εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Νομού Αττικής.

Μέχρι τότε, οι πολίτες καλούνται να οπλιστούν με αρκετή υπομονή.

Τα αντιπλημμυρικά έργα που έφεραν… πλημμύρες

Η λεωφόρος Ποσειδώνος για άλλη μια φόρα κόπηκε στα δύο, ταλαιπωρώντας εκατοντάδες οδηγούς. Ποιος δε θυμάται το λεωφορείο που ακινητοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2021, με τους επιβάτες να κάνουν αλυσίδα για να βγουν στην «στεριά».

Τα τελευταία χρόνια λόγω των έργων που πραγματοποιούνται στο δέλτα Φαλήρου, τα νερά της βροχής συσσωρεύονται, πλημμυρίζουν δρόμοι, υπόγειες διαβάσεις αλλά και αποθήκες διαμερισμάτων.

Κάτοικοι αλλά και διερχόμενοι δεινοπαθούν σχεδόν κάθε φορά που βρέχει στην περιοχή.

«Πάντα έτσι γίνεται από την ημέρα που κατασκευάστηκε», λένε οι κάτοικοι.

«Έχουμε αναθέσει μια μελέτη που αφενός διερευνά τις καινούργιες συνθήκες απορροής της περιοχής, αλλά προτείνει και λύσεις στην αναβάθμιση του αντλιοστασίου που έχει εκεί η περιφέρεια, το οποίο δεν το κατασκευάσαμε εμείς, το βρήκαμε με το έργο, το οποίο εκρίθη σε έναν βαθμό ανεπαρκές», συμπληρώνει ο κ. Κατσιγιάννης.

Η πολύπαθη λεωφόρος στον Διόνυσο

Πολύπαθη και η λεωφόρος Σταμάτας – Δροσιάς στον Διόνυσο.

Ο δήμος έχει ξεκινήσει τη διαδικασία υλοποίησης αντιπλημμυρικού έργου αγοράζοντας ένα οικόπεδο και εκκρεμεί η αγορά ενός ακόμη, με τον ιδιοκτήτη όμως να μην το πουλά.

Μέχρι να λυθεί το νομικό πρόβλημα και την υλοποίηση του έργου, έχει τοποθετηθεί μία πινακίδα που προειδοποιεί τους διερχόμενους οδηγούς να μην περνούν το σημείο κάθε φορά που βρέχει.

Στο ίδιο έργο θεατές

Οκτώβριος και Νοέμβριος του 2021, Ιανουάριος του 2023. Το 3ο νηπιαγωγείο Καλλιθέας πλημμύρισε για τρίτη φορά σε διάστημα 16 μηνών.

«Είδα τις δασκάλες σε έναν πανικό χωρίς να θέλουν να τον μεταδώσουν στα παιδιά, προσπαθούσαν να τα κρατήσουν ήρεμα. Μπήκα μέσα και εγώ, ήμασταν 4 – 5 γονείς και προσπαθούσαμε να βοηθήσουμε», λέει ο πατέρας ενός εκ των μαθητών.

Δίπλα από το νηπιαγωγείο, δρόμοι απροσπέλαστοι λόγω έργων που πραγματοποιούνται στην περιοχή.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα